BARSELSVIKAR MED ANSVAR FOR PUBLIKUM TIL FREDERIKSSUND MUSEUM, FÆRGEGÅRDEN

Brænder du for levende og sanselig formidling? Kan du begejstre og inspirere et nysgerrigt publikum? Og har du gode, professionelle erfaringer med både formidling og kommunikation? Så er det måske lige dig, vi står og mangler.
Vores dygtige museumsinspektør venter baby. Vi søger derfor en fagligt stærkt funderet og innovativ projektmedarbejder med ansvar for formidling og kommunikation. Som barselsvikar på Frederikssund Museum, Færgegården vil du i høj grad komme til at arbejde ud fra en fast arbejdsplan for sæson 2023, som udarbejdes af ROMU inden vikariatets påbegyndelse. Arbejdet vil ligeledes rumme en række kreative og nytænkende spor, hvor vi skaber publikumsoplevelser i et museumsformat, der fokuserer på at være det sted, der samler borgere om egnens kultur, historie og traditioner.
Frederikssund Museum, Færgegården er et kulturhistorisk museum, der beskæftiger sig med livet omkring Roskilde Fjord fra oldtid til nutid. Museet arbejder med fortællingen om den tætte og gensidigt afhængige relation mellem kultur og natur, der opstår, når mennesker i nutid og fortid lever ved og med fjord og skov. Det er Færgegårdens ambition at være et imødekommende, åbent, oplysende og folkeligt samlingssted for lokalbefolkningen.
Ud over museets faste udstilling har museet en række større formidlingsarrangementer i museets stemningsfulde have året igennem. Formidlingsstrategisk arbejder vi på museet med levende og sanselig formidling. Vores gæster må gerne få en kropslig fornemmelse af fortiden, og arrangementerne indeholder derfor altid en form for hands-on formidling, forskellige grader af levendegørelse eller endda rollespil. Gennemgående temaer for museets arrangementer og aktiviteter er temaerne: Relationen kultur/natur og årets højtider og traditioner.
Museet er del af museumsorganisationen ROMU, der dækker over 10 besøgssteder i Roskilde, Lejre og Frederikssund kommune. Som projektmedarbejder på Færgegården har du derfor både mulighed for at sparre med en lang række kolleger fra de andre besøgssteder, samt mulighed for på et konkret besøgssted at arbejde med mange forskellige dele af museums- og formidlingsarbejdet.
På Færgegården vil du desuden komme til at arbejde tæt sammen med stedets mange frivillige og et korps af studentermedhjælpere samt arkæologer, der arbejder med Færgegården som base. Du vil have flere forskellige typer af kommunikationsopgaver og arbejde intensivt med både formidling, kommunikation og markedsføring via digitale og sociale medier.
Brede kvalifikationer
For at komme i betragtning til stillingen forventer vi, at du har følgende kompetencer og interesser:
- Relevant videregående uddannelse, som passer til stillingens profil f.eks. etnologi, historie, kulturstudier eller lignende.
- Stor viden om dansk kulturhistorie og hverdagsliv, gerne med særlig viden om livet ved Roskilde Fjord og i Frederikssunds lokalområde.
- Erfaring fra arbejde med formidling i museumsregi, herunder gerne praktisk og sanselig formidling.
- Fortrolighed med og gejst for at arbejde kommunikativt, formidlingsmæssigt og kommercielt med digitale og sociale medier.
- Stor forståelse for at motivere og samarbejde med frivillige.
Spændende stilling
I Frederikssund kommune er der en stærk lokal bevidsthed, og mange er interesserede i lokalområdets kulturhistorie og arkæologi. Det giver Færgegården et helt særligt udgangspunkt og nogle enestående muligheder som museum. Derfor er barselsvikariatet på Færgegården også noget ganske særligt.
ROMU tilbyder en væsentlig stilling med stor frihed under ansvar, med dygtige og venlige kolleger, der arbejder i en meningsfuld atmosfære, som hænger sammen med museumsorganisationens grundlæggende opgave med at bevare, åbne og udfolde kulturarv lige fra arkæologiske fund fra oldtiden til arrangementer om allehelgen på Færgegården. Stillingen er placeret i afdelingen for formidling og kommunikation på ROMU, hvor der er 10 fastansatte kolleger samt adskillige deltidsansatte.
På Færgegården er der også en velfungerende skoletjeneste, en ambitiøs arkæologisk faggruppe, en aktiv støtteforening og et havelaug.
Barselsvikariatet er på 30 timer/ugen og til besættelse pr. 1. september 2022.
Vikariatet løber minimum indtil 30. april 2023 med mulighed for forlængelse.
Send din ansøgning vedlagt CV og eksamensbevis til hannelar@romu.dk senest mandag den 20. juni kl. 12. Samtaler vil blive afholdt mandag d. 27. juni.
For yderligere oplysninger kontakt:
konstitueret publikumschef Isabella Fuglø på isabellaf@romu.dk / 29327541 eller
museumsinspektør på Færgegården Line Jandoria Jørgensen på linejj@romu.dk / 21482194.
Tillidsrepræsentant for det akademiske område på ROMU er Julie Nielsen.
– OG MODTAG LIGNENDE ARTIKLER DIREKTE I DIN INDBAKKE
FLERE ARTIKLER OG NYHEDER
ROMUs publikumschef: Vinterferien er som skabt til museumsoplevelser
Vinterferien står for døren, og nu er tiden der endelig til at være sammen med familie og venner. ROMUs publikumschef Isabella No’omi Fuglø opfordrer til, at man bruger pausen fra hverdagen til at hente energi i tankevækkende og vedkommende kulturoplevelser på et af Roskildes museer.
Gæsterne strømmede til ROMU i 2022
På trods af, at coronaens skygger strakte sig ind i begyndelsen af 2022, endte besøgstallet for museumsorganisationen ROMU næsten på niveau med rekordåret 2019. Faktisk er det organisationens tredjebedste år nogensinde, flere besøgssteder har sat publikumsrekord, og initiativer for at nå især de unge og nye målgrupper har båret frugt.
God jul – og 1000 tak for historisk og løfterigt år
2022 blev et mindeværdigt år med markant jubilæum for bispedømmet og byen Roskilde. Gæsterne strømmede til flere nye udstillinger og julemarkeder med hygge og charme. Museumsdirektør for ROMU gør status og sender hilsner til brugere og samarbejdspartnere
Egedals borgmester: ”Vi finder hinanden bedst ved at acceptere, at vi er forskellige”
Man kan sagtens skabe et stærkt fællesskab i en kommune, der består af 17 unikke bysamfund. Det er en kæphest for Egedals borgmester, Vicky Holst Rasmussen, som sætter stor pris på forskelligheden. Det fortæller Vicky Holst Rasmussen i denne artikel, der er en del af ROMU’s lille serie om kulturarv i Egedal, Lejre, Roskilde og Frederikssund.
Nærkontakt på tværs af årtusinder: Moselig dukkede op under udgravning i Egedal
Under en arkæologisk forundersøgelse i Egedal dukkede dele af et skelet op af jorden. Det drejer sig om et menneske, der sandsynligvis blev ofret for tusindvis af år siden.
Julemarkedet er tilbage: Julen synges ind på Skenkelsø Mølle
Skenkelsø Mølle trækker for alvor i juletøjet, når møllens frivillige den 3. december afholder det traditionsrige julemarked. Og i julens ånd er en særlig gruppe inviteret med fribilletter – nemlig kommunens ukrainske flygtninge, der sandsynligvis for første gang skal holde jul i Danmark
Roskilde fejrer Verdensarvsdag med sang, debat og Domkirken som lysende midtpunkt
I Roskilde ligger en kirke med ”enestående værdi for hele menneskeheden”. Det markeres den 16. november, når Roskilde sammen med resten af verden fejrer, at Verdensarvskonventionen fylder 50 år. Både i selve Domkirken, i byrummet udenfor og på Roskilde Museum, hvor borgerne blandt andet kan blive klogere på det kommende Verdensarvscenter.
ROMU søger universitetspraktikanter
Er du vild med historie, kulturarv og formidling? Har du lyst til at lære mere om at gøre seriøs viden tilgængelig for mange mennesker? Læser du på en videregående uddannelse, hvor du skal i praktik? Så er det måske lige dig, museumsorganisationen ROMU søger til praktikforløb i forårssemestret 2023
Arkæolog Emil Winther Struve vil rykke ved vores forståelse af oldtiden
En dag på kontoret byder på alt fra skrivebordsarbejde til en udgravning i al slags vejr for arkæolog Emil Struve Winther, der står i spidsen for arkæologiske undersøgelser i Egedal Kommune. Men uanset hvor dagens kontor er, drives han af lysten til at gøre kulturarven levende og relevant.
Historien om Veksøhjelmene – et ikonisk oldtidsfund fra Brøns Mose
På Nationalmuseet i København kan man se to fornemt dekorerede hjelme fra bronzealderen. Et værdifuldt offer til guderne, der for præcis 80 år siden blev fundet i Brøns Mose ved Veksø. Veksøhjelmene fortæller en historie om religion og ritualer i bronzealderens Egedal, og mange årtier efter fundet er de stadig en stor del af identiteten i Veksø.