oktober, 2020

12okt(okt 12)11:0016(okt 16)17:00Æbleuge i Lützhøfts KøbmandsgårdEFTERÅRSFERIE

Mere

Detaljer

Ingen efterårsferie uden æblefest i Roskildes hyggeligste købmandsgård! Vi klæder familien på til at fejre sæsonen og det smukke efterår sammen, få fyldt op i slikskålen og thedåsen – og være helt klar til efterårets luner.

For hundrede år siden var efterårsferien lig med hårdt arbejde i kartoffelmarkerne for både voksne og skolebørn. I år holder vi efterårsferie på en noget hyggeligere måde, når vi inviterer til fejring af årets æblehøst. Så kom forbi, og vær med til at hylde det danske efterårs overflod af dejlig frugt.

Fra mandag til fredag i uge 42 har Lützhøfts Købmandsgård åben fra 11-17. Foruden forretningens sædvanlige spændende varer, vil der være mulighed for at købe et udvalg af smagfulde og nostalgiske æblevarer. Som noget helt særligt kan I købe vores æblepakke til børn for en 10’er, der er sprængfyldt med sjove æbleoverraskelser (begrænset antal).

Kan I slet ikke få nok af æbler, sender vi jer afsted på æblejagt i købmandsgården. Måske gemmer der sig et æble i købmandens gamle hestevogn? Eller i hønsehuset? Hvis I har skarpe øjne, og finder alle de gemte æbler, kan I vinde en lille æblepræmie.

Vi glæder os til at byde jer velkommen i midtbyens hyggeligste rammer til et besøg fyldt med familietid og æblehistorie.

For at overholde sundhedsmyndighedernes anbefalinger, er der maksimalt plads til fire gæster ad gangen i købmandsbutikken. Der kan derfor opstå kø for at komme ind. Vi håber, I vil nyde den hyggelige stemning og hilse på vores købmandshøns i baggården i ventetiden.

COVID-19 forholdsregler: ROMU følger myndighedernes anbefalinger og har tilpasser arrangementet efter gældende retningslinjer fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Tid, pris, sted
12.-16. oktober, kl. 11-17
Gratis entré
Lützhøfts Købmandsgård, Ringstedgade 6-8, Roskilde

Tidspunkt

12 (Mandag) 11:00 - 16 (Fredag) 17:00

Adresse

Lützhøfts Købmandsgård

Ringstedgade 6-8, 4000 Roskilde

Indsend Kommentar

Til top
X

post-49

Arkæologi

ROMU har det arkæologiske ansvar for Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. Det betyder, at vi indenfor ansvarsområdets grænser samarbejder med planmyndigheder, entreprenører og store såvel som små bygherrer om at sikre de arkæologiske interesser, som kan blive berørt

post-49

Vores viden

I ROMUs dækningsområde Roskilde, Frederikssund og Lejre Kommune har vi en lang række enestående spor fra vores fortid af national og international betydning. Eksempelvis kongehaller og skibsætning i Lejre, den underjordiske kirkeruin Skt. Laurentius i Roskilde samt enestående spor og unikke fund fra livet omkring Roskilde Fjord fra oldtid, middelalder og nutid.