september, 2020

This is a repeating event

07sep10:0012:00DEN NØDVENDIGE MODSTANDWorkshop for unge

Mere

Detaljer

SAMFUNDSENGAGEMENT ELLER CIVIL ULYDIGHED?

Gratis udstillingsbesøg og workshop (1½-2 timer) for unge på Roskilde Museum d. 7., 8. (fuldt booket), 9. og 10. september kl. 10 eller kl. 13. Kom selv, sammen med din klasse eller sammen med andre unge.

Tilmelding og mere info: dorthegodsk@romu.dk

Har du civilcourage? Modstandsfolkene under besættelsen udviste civilcourage (civil ulydighed) ved at yde modstand og sætte deres liv på spil. Det fortæller den svenske kunstner Anna Kristensen om i særudstillingen ‘Grethe – en våbenmodtagelse’. Hun gik på opdagelse sin fars historie som modstandsmand syd for Roskilde.

Kom og se udstillingen og få derefter trænet jeres mobiliseringsmuskel til demokrati-fitness, hvor vi diskuterer, om der findes situationer, hvor det er nødvendigt at yde modstand, selvom det både kan være ulovligt og livstruende.

Læs mere om udstillingen her: https://romu.dk/grethe/

DEMOKRATI-FITNESS
Hvad er demokrati-fitness? Demokrati-Fitness er et aktivt og motiverende træningsprogram, som består af udvalgte træningssessioner. Hver session tager 30 minutter og fokuserer på en specifik “demokratimuskel”.
På Roskilde Museum skal vi træne mobiliseringsmusklen, der har fokus på, at i et demokrati skal du have andre med. Du skal kunne tale fra dit eget hjerte til andres.

Demokrati-Fitness er udviklet i et partnerskab mellem Foreningen Demokratiscenen, det kommunale demokrati-hus, Byens hus, i Roskilde og virksomheden We Do Democracy

Workshoppen er en del af Golden Days Festivalens kampagne K7: www.goldendays.dk/k7

Tidspunkt

(Mandag) 10:00 - 12:00

Adresse

Roskilde Museum

Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Future Event Times in this Repeating Event Series

7. september 2020 13:009. september 2020 10:009. september 2020 13:0010. september 2020 10:0010. september 2020 13:00

Indsend Kommentar

Til top
X

post-49

Arkæologi

ROMU har det arkæologiske ansvar for Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. Det betyder, at vi indenfor ansvarsområdets grænser samarbejder med planmyndigheder, entreprenører og store såvel som små bygherrer om at sikre de arkæologiske interesser, som kan blive berørt

post-49

Vores viden

I ROMUs dækningsområde Roskilde, Frederikssund og Lejre Kommune har vi en lang række enestående spor fra vores fortid af national og international betydning. Eksempelvis kongehaller og skibsætning i Lejre, den underjordiske kirkeruin Skt. Laurentius i Roskilde samt enestående spor og unikke fund fra livet omkring Roskilde Fjord fra oldtid, middelalder og nutid.