september, 2020

06sep14:0015:00Historien til debat: Myterne og guderneSær

Mere

Detaljer

De gamle myter om konger og nordiske guder, der omgærder Gl. Lejre, har fascineret mange gennem tiderne. De har dannet grundlag for flere film og for gode måder at tryllebinde børn på, og selv i dag er vi fortsat fascinerede og inspirerede af de gamle sagn. Det gælder også på Lejre Museum, hvor mange af genstandene i udstillingen på den eller den anden måde henviser til vikingetidens myter, som vi især kender det fra de episke islandske håndskrifter.

I denne omvisning dykker vi ned i disse fortællinger, og ser også nærmere på Skjoldungernes historie.

Om særomvisningsrækken “Historien til debat”
Særomvisningen er en del af omvisningsrækken ‘Historien til debat’. Rækken udfordrer gennem personlige overvejelser og dialog de mange tolkningsspørgsmål, historiebrug og rationaler, der kendetegner vores billede af Lejres historie i dag. Omvisningen vil bære præg af omviser Hans Jørgen Lych Larsens, lokalhistoriker og formand for Lejre Historiske Forening, egne refleksioner og tolkninger. Ved udvalgte omvisninger vil en gæst inviteres med for at sætte emnefeltet i perspektiv – dette værende fx en politiker, en fagperson eller en entusiast.

TID, PRIS OG STED
06. september, kl. 14.00-15.00
Entré 60 kr.
Gratis for KLUB ROMU-medlemmer 
(gælder kun ved fremvisning af KLUB-kort i indgangen)- gratis billet skal stadig reserveres på billetto.dk.
Billetter købes/reserveres på billetto.dk
Lejre Museum, Orehøjvej 4, 4320 Lejre

Tidspunkt

(Søndag) 14:00 - 15:00

Adresse

Lejre Museum

Orehøjvej 4B, 4320 Lejre

Indsend Kommentar

Til top
X

post-49

Arkæologi

ROMU har det arkæologiske ansvar for Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. Det betyder, at vi indenfor ansvarsområdets grænser samarbejder med planmyndigheder, entreprenører og store såvel som små bygherrer om at sikre de arkæologiske interesser, som kan blive berørt

post-49

Vores viden

I ROMUs dækningsområde Roskilde, Frederikssund og Lejre Kommune har vi en lang række enestående spor fra vores fortid af national og international betydning. Eksempelvis kongehaller og skibsætning i Lejre, den underjordiske kirkeruin Skt. Laurentius i Roskilde samt enestående spor og unikke fund fra livet omkring Roskilde Fjord fra oldtid, middelalder og nutid.