januar, 2022

20jan18:3020:30RAGNAROCK SESSIONS: REBECCA LOU OG GRORagnarock

Mere

Detaljer

Med en ny dato I kalenderen, er vi nu klar til at give det unge publikum et ordentligt skud musik- og festivalkultur, til vores anden og sidste RAGNAROCK session. Så har du endnu ikke haft fornøjelsen af at være på Roskilde Festival, eller savner du den bare lige så meget som os andre, så kan du denne aften få et lille snært af festival på RAGNAROCK.

Vi garanterer en aften fyldt med musik, gode historier og masser af ”The Orange Feeling” når Rebecca Lou og GRO gæster RAGNAROCK. To superaktuelle artister, der begge har Roskilde Festival solidt plantet i hjertet. Emner som frihed, kærlighed, fællesskab, glæde og eufori bliver sat på dagsordenen, med musikken som det samlende punkt.

Forfatter og journalist Henrik Tuxen sidder klar som vært på aftenen, og styrer slagets gang når vi sammen med Rebecca Lou og GRO drømmer os ud på Dyrskuepladsen. Aftenen bliver krydret med livemusik og så runder vi af med en meet n’ Greet.

Læs mere om de to artister og find de praktiske oplysninger, herunder.

Rebecca Lou
At rockens vildskab ikke kan forenes med popmusikkens iørefaldende kækhed er en sejlivet og helt forkert myte. Det er Rebecca Lou det endegyldige bevis på. Rebecca kan både lave smadret punk med alt, hvad det indebærer af læderjakker og dommedagsguitar, men hun er også leveringsdygtig på vemodige akkorder, melodier og tekster, der sætter sig fast i din hjerne, som den mest insisterende popsang. Som musiker er hun vokset op på Roskilde Festival, hvor hun fandt styrke og inspiration i navne som Yeah Yeah Yeah. Her kunne hun udforske sig selv og lave platformen for det der skulle blive Rebecca Lou. Kærligheden og båndet til festivalen er derfor meget tæt. Rebecca debuterede selv på Roskilde Festivals Rising scene i 2019.

GRO
GRO er alias for musiker og producer Julie Møller Christiansen. Hendes melodiøse avantgardepop og teknisk imponerende koncerter, spænder fra intime øjeblikke med vægtløse vokaler og harpe til synth-eksplosioner med tung bas og modular-synthesizer. Med 11 år som festivalgæst og en optræden med bandet We Are The Way For The Cosmos To Know Itself i 2014 har hun et helt særligt forhold til festivalen.  I løbet af 2021 er GRO kommet godt fra start med koncerter på SPOT festival og GAFFA På Græs og lige nu er hun aktuel med hendes anmelderroste debutalbum ’Columna’ der udkom 29 oktober 2021.

Arrangementet er støttet af Real Danias “Byd indenfor”-pulje, der har til formål at hjælpe kulturinstitutioner, attraktioner og besøgssteder med at byde gæster indenfor igen efter coronakrisen


> KØB BILLETTER <


TID, PRIS, STED
20 januar kl. 18.30-20.30

Arrangementet er gratis.

Der er begrænset antal pladser, og det er derfor nødvendigt at bestille billet på forhånd.
Billetter bestilles her.

Arrangementet vil også blive live streamet via RAGNAROCKs facebookside.

Det fysiske arrangement finder sted på RAGNAROCK, Rabalderstræde 16 4000 Roskilde.

OBS. Vi opfordrer til at der kun reserveres det antal billetter i med sikkerhed skal bruge, og giv endelig billetten videre, hvis du bliver forhindret i at deltage.

RAGNAROCK følger til hver en tid gældende retningslinjer og anbefalinger fra myndighederne vedrørende COVID-19.

Tidspunkt

(Torsdag) 18:30 - 20:30

Adresse

RAGNAROCK - MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde

Til top
X
post-5385

DR2 JAGTER DEN FØRSTE DANSKE KONGE – OG SPORENE ENDER PÅ LEJRE MUSEUM

BEGIVENHED

DR2 jagter den første danske konge – og sporene ender på Lejre Museum

04.11.2021

Museumsinspektør Isabella No’omi Fuglø (tv) tager imod DR2-vært og historiker Cecilie Nielsen (th) på Lejre Museum, hvor jagten på den første danske konge ender. Foto: Nicki Sørensen/DR.

 

I DR2’s nye historiske serie ”Gåden om Danmarks første konge” rejser historiker Cecilie Nielsen rundt i kongeriget for at blive klogere på, hvorfor kongerækken ser ud, som den gør. Jagten fører hende i sidste afsnit til Lejre Museum, hvor en lille figur udfordrer den nationale selvforståelse – og viser, at der har været en kongemagt i Lejre før kristendommens indtog i Danmark

Lejre er et sted fyldt med sagn og mysterier – men de sidste 40 års arkæologiske udgravninger på egnen taler deres tydelige videnskabelige sprog og viser os, at de vilde historier ikke bare er grebet ud af den blå luft.

Før Gorm den Gamle og før Harald Blåtands kristning af danerne har der været en centraliseret magt i Lejre, og dén del af Danmarkshistorien får nu oprejsning i DR2’s nye serie ”Gåden om Danmarks første konge”. Historiker Cecilie Nielsen rejser land og rige rundt og besøger flere steder, hvor der er spor efter store konger.

Kongehallerne er en magtmanifestation
I sidste afsnit af serien, som lige nu kan ses i sin fulde længde på DRTV, møder Cecilie Nielsen museumsinspektør ved Lejre Museum, Isabella No’omi Fuglø, som hun har sat stævne ved kongehallen i Sagnlandet Lejre.

Kongehallen er en genskabelse af den største hal fra vikingetid, vi kender i Danmark, baseret på blandt andet Lejre Museum og ROMUs udgravninger og forskning. Sporene efter den blev fundet i 2009, og Isabella No’omi Fuglø peger på, hvordan den enorme hal, som måler over 60 meter fra gavl til gavl, er ét blandt flere vidnesbyrd om et magtcentrum i Lejre før Gorm den Gamle og hans efterkommere.

Odin fra Lejre udfordrer vores nationale selvfortælling
Isabella No’omi Fuglø inviterer også Cecilie Nielsen med ind på Lejre Museum, hvor man kan opleve sølvfiguren Odin fra Lejre, som blev fundet omkring kongehallen.

Ifølge Fuglø udfordrer tolkningen af denne unikke lille figur den danske selvforståelse som en nation, hvis historie først rigtig begynder ved Harald Blåtands kristning af danerne på Jellingestenen i ca. 965.

For Odin var gudernes konge og kongernes gud – derfor har figuren været meget værdifuld og en konge værdig. Så også dén vidner om en kongemagt i århundrederne, der gik forud for Gorm den Gamles og Harald Blåtands tid, forklarer Isabella No’omi Fuglø.

Hun mener, at der skal være mere plads i vores fælles bevidsthed til fortællingen om de kongemagter, der gik hånd i hånd med asatroen, og som havde deres langvarige storhedstid gennem flere århundreder, inden kristendommens indtog – og en væsentlig del af den historie begynder i Lejre.

Se hele serien ”Gåden om Danmarks første konge” på DRTV eller onsdage kl. 21.00 på DR2 fra 3. november. Afsnittet fra Lejre sendes på DR2 den 1. december.

Bliv klogere på, hvor Lejre er Kongerigets Vugge, og dyk dybere ned i historien om de første konger i udstillingen på Lejre Museum.

Læs mere om museet og se åbningstider og entrepriser.

Vild med sagnkonger, vikinger og jernalderarkæologi? Skal du være med til at få Lejre tilbage i danmarkshistorien?
Så skal du tilmelde dig Lejre Museums nyhedsbrev, hvor du månedligt vil modtage artikler, nyheder og spændende historier.


post-49

Arkæologi

ROMU har det arkæologiske ansvar for Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. Det betyder, at vi indenfor ansvarsområdets grænser samarbejder med planmyndigheder, entreprenører og store såvel som små bygherrer om at sikre de arkæologiske interesser, som kan blive berørt

post-49

Vores viden

I ROMUs dækningsområde Roskilde, Frederikssund og Lejre Kommune har vi en lang række enestående spor fra vores fortid af national og international betydning. Eksempelvis kongehaller og skibsætning i Lejre, den underjordiske kirkeruin Skt. Laurentius i Roskilde samt enestående spor og unikke fund fra livet omkring Roskilde Fjord fra oldtid, middelalder og nutid.