oktober, 2020

02okt16:0017:30DRONNING MARGRETE 1.S KÆLDER I ROSKILDEVERDENARVSDAG

Mere

Detaljer

Dronning Margrete 1.s kælder i Roskilde.
Foredrag af middelalderarkæolog og museumsinspektør Jesper Langkilde.

I 2019 gjorde arkæologer fra ROMU et overraskende fund af en muret kælder fra omkring år 1400 i Lille Grønnegade i Roskilde. Meget tyder på, at kælderen har tilhørt selveste Margrete 1. Margretes gravlæggelse i Roskilde domkirke fik afgørende betydning for kirkens brug som kongelig gravkirke, men som vi skal høre om i foredraget, havde dronningen også i levende live et nært forhold til byen.

TID, PRIS OG STED

2. oktober kl. 16-17-30

85 kr. (+billetgebyr)
Billetter købes på billetto.dk eller i Roskilde Museums butik

STED: Byrådssalen i Byens hus – Stændertorvet 1, 4000 Roskilde

Læs mere om forholdsreglerne på ROMUs besøgssteder her.

Tidspunkt

(Fredag) 16:00 - 17:30

Adresse

Roskilde Museum

Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Indsend Kommentar

Til top
X

post-49

Arkæologi

ROMU har det arkæologiske ansvar for Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. Det betyder, at vi indenfor ansvarsområdets grænser samarbejder med planmyndigheder, entreprenører og store såvel som små bygherrer om at sikre de arkæologiske interesser, som kan blive berørt

post-49

Vores viden

I ROMUs dækningsområde Roskilde, Frederikssund og Lejre Kommune har vi en lang række enestående spor fra vores fortid af national og international betydning. Eksempelvis kongehaller og skibsætning i Lejre, den underjordiske kirkeruin Skt. Laurentius i Roskilde samt enestående spor og unikke fund fra livet omkring Roskilde Fjord fra oldtid, middelalder og nutid.