Museumshåndværker søges til museumskoncernen ROMU

Er du en dygtig håndværker? Har du sans for historie og bevaringsværdige bygninger? Og har du lyst til at arbejde i området omkring Roskilde Fjord sammen med næsten 100 meget forskellige mennesker. Så er du måske lige den, museumsorganisationen ROMU søger til sjælden stilling.

I museumsorganisationen ROMU er der fra begyndelsen af 2022 en ledig stilling som museumshåndværker. Det er et alsidigt job på et veldrevet museum, der har ti besøgssteder og et væld af aktiviteter i fire kommuner i området omkring Roskilde Fjord.

Som museumshåndværker indgår du i et team, der arbejder med vedligeholdelse af bygninger og udearealer, opbygning af udstillinger, tilsyn med museets biler og meget andet praktisk arbejde.

Museumsorganisationens bygningsmasse består af både fredede og bevaringsværdige bygninger, med en lang historie bag sig, og af moderne bygninger. Du skal derfor have en grundlæggende forståelse og respekt for, hvordan man vedligeholder meget forskellige typer af bygninger med udpræget sans for den kulturarv, bygningerne i sig selv står for.

Som museumshåndværker skal du have sans for æstetik og smarte løsninger, og du skal formå at føre løsningerne ud i livet i godt samarbejde med teamet og de forskellige afdelinger i museumsorganisationen.

Vi forestiller os, at du som ansøger til stillingen kommer med en baggrund som uddannet tømrer, snedker eller en anden relevant uddannelse. Du er dygtig, og du er stolt af den fagtradition, du varetager.

Herudover er dine kvalifikationer:

 • Du er serviceminded.
 • Du har teknisk flair.
 • Du har interesse for bygningshåndværk og godt håndværk i det hele taget.
 • Du har sans for kvalitet og æstetik.
 • Du har mindst et par års erfaring inden for dit fag efter endt uddannelse og gerne inden for museumsområdet.
 • Du trives med en travl hverdag med mange forskellige arbejdsopgaver.
 • Du er god til at samarbejde.
 • Du er fleksibel med hensyn til arbejdstider og arbejdssteder, da der til tider vil være opgaver med ekstra arbejde og stramme deadlines – på flere forskellige lokaliteter.
 • Du er fysisk robust.
 • Du har kørerkort til min. kategori B, også gerne truckcertifikat.
 • Du tager ansvar, er pligtopfyldende og følger opgaverne til dørs.
 • Du har lyst til at være en del af en arbejdsplads, hvor vi har en god omgangstone, passer på hinanden og evner at lytte til andre.


Ansættelsesforholdene er:

Stillingen er på fuld tid, 37 timer pr. uge. Løn efter gældende overenskomst med 3F, teknisk service. Arbejdet vil forekomme på alle museets 10 besøgssteder.

Tiltrædelse sker i januar 2022 eller snarest derefter.

Ansøgningen sendes til hannelar@romu.dk. Der vedlægges CV, eksamensbevis/svendebrev etc. Bilag fremsendes i én samlet fil senest mandag den 22. november kl. 12. Mrk. ansøgningen ”Håndværker”.

Ved yderlige spørgsmål er du velkommen til af kontakte teknisk chef Morten Nielsen på telefon 20 46 97 79 eller på mail: mortennielsen@romu.dk.

ROMU er en statsanerkendt, selvejende museumsorganisation, som har det kulturhistoriske museale ansvar i Roskilde, Lejre, Frederikssund og Egedal kommuner. ROMU driver 10 besøgssteder og har over 200.000 museumsgenstande fra oldtid til nutid fordelt på to magasiner. Der er knap 100 ansatte fordelt på omkring 55 årsværk. Læs mere på www.romu.dk.

MERE FRA ROMU

ROSKILDE MUSEUM EFTERLYSER BILLEDER OG PERSONLIGE HISTORIER FRA AFFALDSBRANDEN I SOLUM

ROSKILDE MUSEUM EFTERLYSER BILLEDER OG PERSONLIGE HISTORIER FRA AFFALDSBRANDEN I SOLUM

I DR2’s nye historiske serie ”Gåden om Danmarks første konge” rejser historiker Cecilie Nielsen rundt i kongeriget for at blive klogere på, hvorfor kongerækken ser ud, som den gør. Jagten fører hende i sidste afsnit til Lejre Museum, hvor en lille figur udfordrer den nationale selvforståelse – og viser, at der har været en kongemagt i Lejre før kristendommens indtog i Danmark

læs mere
ROMU SØGER KOMMUNIKATIONSPRAKTIKANT

ROMU SØGER KOMMUNIKATIONSPRAKTIKANT

Er du skarp til digital kommunikation? Interesserer du dig for historie? Og læser du på en universitetsuddannelse, hvor praktik giver merit? Så er det måske lige dig, museumsorganisationen ROMU søger til vores praktikplads inden for kommunikation og presse.

læs mere
ROMU SØGER UNIVERSITETSPRAKTIKANTER

ROMU SØGER UNIVERSITETSPRAKTIKANTER

Er du dybt interesseret i historie og kulturarv? Har du lyst til at lære mere om at gøre seriøs viden tilgængelig for mange mennesker? Læser du på en videregående uddannelse, hvor du skal i praktik? Så er det måske lige dig, museumsorganisationen ROMU søger til praktikforløb i forårssemestret 2022

læs mere
Til top
X

post-49

Arkæologi

ROMU har det arkæologiske ansvar for Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. Det betyder, at vi indenfor ansvarsområdets grænser samarbejder med planmyndigheder, entreprenører og store såvel som små bygherrer om at sikre de arkæologiske interesser, som kan blive berørt

post-49

Vores viden

I ROMUs dækningsområde Roskilde, Frederikssund og Lejre Kommune har vi en lang række enestående spor fra vores fortid af national og international betydning. Eksempelvis kongehaller og skibsætning i Lejre, den underjordiske kirkeruin Skt. Laurentius i Roskilde samt enestående spor og unikke fund fra livet omkring Roskilde Fjord fra oldtid, middelalder og nutid.