Museumshåndværker søges til museumskoncernen ROMU

Er du en dygtig håndværker? Har du sans for historie og bevaringsværdige bygninger? Og har du lyst til at arbejde i området omkring Roskilde Fjord sammen med næsten 100 meget forskellige mennesker. Så er du måske lige den, museumsorganisationen ROMU søger til sjælden stilling.

I museumsorganisationen ROMU er der fra begyndelsen af 2022 en ledig stilling som museumshåndværker. Det er et alsidigt job på et veldrevet museum, der har ti besøgssteder og et væld af aktiviteter i fire kommuner i området omkring Roskilde Fjord.

Som museumshåndværker indgår du i et team, der arbejder med vedligeholdelse af bygninger og udearealer, opbygning af udstillinger, tilsyn med museets biler og meget andet praktisk arbejde.

Museumsorganisationens bygningsmasse består af både fredede og bevaringsværdige bygninger, med en lang historie bag sig, og af moderne bygninger. Du skal derfor have en grundlæggende forståelse og respekt for, hvordan man vedligeholder meget forskellige typer af bygninger med udpræget sans for den kulturarv, bygningerne i sig selv står for.

Som museumshåndværker skal du have sans for æstetik og smarte løsninger, og du skal formå at føre løsningerne ud i livet i godt samarbejde med teamet og de forskellige afdelinger i museumsorganisationen.

Vi forestiller os, at du som ansøger til stillingen kommer med en baggrund som uddannet tømrer, snedker eller en anden relevant uddannelse. Du er dygtig, og du er stolt af den fagtradition, du varetager.

Herudover er dine kvalifikationer:

 • Du er serviceminded.
 • Du har teknisk flair.
 • Du har interesse for bygningshåndværk og godt håndværk i det hele taget.
 • Du har sans for kvalitet og æstetik.
 • Du har mindst et par års erfaring inden for dit fag efter endt uddannelse og gerne inden for museumsområdet.
 • Du trives med en travl hverdag med mange forskellige arbejdsopgaver.
 • Du er god til at samarbejde.
 • Du er fleksibel med hensyn til arbejdstider og arbejdssteder, da der til tider vil være opgaver med ekstra arbejde og stramme deadlines – på flere forskellige lokaliteter.
 • Du er fysisk robust.
 • Du har kørerkort til min. kategori B, også gerne truckcertifikat.
 • Du tager ansvar, er pligtopfyldende og følger opgaverne til dørs.
 • Du har lyst til at være en del af en arbejdsplads, hvor vi har en god omgangstone, passer på hinanden og evner at lytte til andre.


Ansættelsesforholdene er:

Stillingen er på fuld tid, 37 timer pr. uge. Løn efter gældende overenskomst med 3F, teknisk service. Arbejdet vil forekomme på alle museets 10 besøgssteder.

Tiltrædelse sker i januar 2022 eller snarest derefter.

Ansøgningen sendes til hannelar@romu.dk. Der vedlægges CV, eksamensbevis/svendebrev etc. Bilag fremsendes i én samlet fil senest mandag den 22. november kl. 12. Mrk. ansøgningen ”Håndværker”.

Ved yderlige spørgsmål er du velkommen til af kontakte teknisk chef Morten Nielsen på telefon 20 46 97 79 eller på mail: mortennielsen@romu.dk.

ROMU er en statsanerkendt, selvejende museumsorganisation, som har det kulturhistoriske museale ansvar i Roskilde, Lejre, Frederikssund og Egedal kommuner. ROMU driver 10 besøgssteder og har over 200.000 museumsgenstande fra oldtid til nutid fordelt på to magasiner. Der er knap 100 ansatte fordelt på omkring 55 årsværk. Læs mere på www.romu.dk.

MERE FRA ROMU

Historien om Veksøhjelmene – et ikonisk oldtidsfund fra Brøns Mose

Historien om Veksøhjelmene – et ikonisk oldtidsfund fra Brøns Mose

På Nationalmuseet i København kan man se to fornemt dekorerede hjelme fra bronzealderen. Et værdifuldt offer til guderne, der for præcis 80 år siden blev fundet i Brøns Mose ved Veksø. Veksøhjelmene fortæller en historie om religion og ritualer i bronzealderens Egedal, og mange årtier efter fundet er de stadig en stor del af identiteten i Veksø.

læs mere
RAGNAROCK og Roskilde Museum giver unge fri adgang en hel uge

RAGNAROCK og Roskilde Museum giver unge fri adgang en hel uge

Er du mellem 18 og 27 år, kan du hele uge 37 besøge Roskilde Museum og RAGNAROCK uden at skulle have penge op af lommen. De to museer er nemlig en del af Golden Days-initiativet K7, som har til formål at give unge over hele landet kulturhistoriske oplevelser – helt gratis.

læs mere
ROMU SØGER ARKÆOLOG

ROMU SØGER ARKÆOLOG

Museumsorganisation søger en alsidig og selvstændig medarbejder med erfaring inden for middelalderarkæologi til to års projektansættelse med base i Roskilde

læs mere
Til top
X
post-5385

DR2 JAGTER DEN FØRSTE DANSKE KONGE – OG SPORENE ENDER PÅ LEJRE MUSEUM

BEGIVENHED

DR2 jagter den første danske konge – og sporene ender på Lejre Museum

04.11.2021

Museumsinspektør Isabella No’omi Fuglø (tv) tager imod DR2-vært og historiker Cecilie Nielsen (th) på Lejre Museum, hvor jagten på den første danske konge ender. Foto: Nicki Sørensen/DR.

 

I DR2’s nye historiske serie ”Gåden om Danmarks første konge” rejser historiker Cecilie Nielsen rundt i kongeriget for at blive klogere på, hvorfor kongerækken ser ud, som den gør. Jagten fører hende i sidste afsnit til Lejre Museum, hvor en lille figur udfordrer den nationale selvforståelse – og viser, at der har været en kongemagt i Lejre før kristendommens indtog i Danmark

Lejre er et sted fyldt med sagn og mysterier – men de sidste 40 års arkæologiske udgravninger på egnen taler deres tydelige videnskabelige sprog og viser os, at de vilde historier ikke bare er grebet ud af den blå luft.

Før Gorm den Gamle og før Harald Blåtands kristning af danerne har der været en centraliseret magt i Lejre, og dén del af Danmarkshistorien får nu oprejsning i DR2’s nye serie ”Gåden om Danmarks første konge”. Historiker Cecilie Nielsen rejser land og rige rundt og besøger flere steder, hvor der er spor efter store konger.

Kongehallerne er en magtmanifestation
I sidste afsnit af serien, som lige nu kan ses i sin fulde længde på DRTV, møder Cecilie Nielsen museumsinspektør ved Lejre Museum, Isabella No’omi Fuglø, som hun har sat stævne ved kongehallen i Sagnlandet Lejre.

Kongehallen er en genskabelse af den største hal fra vikingetid, vi kender i Danmark, baseret på blandt andet Lejre Museum og ROMUs udgravninger og forskning. Sporene efter den blev fundet i 2009, og Isabella No’omi Fuglø peger på, hvordan den enorme hal, som måler over 60 meter fra gavl til gavl, er ét blandt flere vidnesbyrd om et magtcentrum i Lejre før Gorm den Gamle og hans efterkommere.

Odin fra Lejre udfordrer vores nationale selvfortælling
Isabella No’omi Fuglø inviterer også Cecilie Nielsen med ind på Lejre Museum, hvor man kan opleve sølvfiguren Odin fra Lejre, som blev fundet omkring kongehallen.

Ifølge Fuglø udfordrer tolkningen af denne unikke lille figur den danske selvforståelse som en nation, hvis historie først rigtig begynder ved Harald Blåtands kristning af danerne på Jellingestenen i ca. 965.

For Odin var gudernes konge og kongernes gud – derfor har figuren været meget værdifuld og en konge værdig. Så også dén vidner om en kongemagt i århundrederne, der gik forud for Gorm den Gamles og Harald Blåtands tid, forklarer Isabella No’omi Fuglø.

Hun mener, at der skal være mere plads i vores fælles bevidsthed til fortællingen om de kongemagter, der gik hånd i hånd med asatroen, og som havde deres langvarige storhedstid gennem flere århundreder, inden kristendommens indtog – og en væsentlig del af den historie begynder i Lejre.

Se hele serien ”Gåden om Danmarks første konge” på DRTV eller onsdage kl. 21.00 på DR2 fra 3. november. Afsnittet fra Lejre sendes på DR2 den 1. december.

Bliv klogere på, hvor Lejre er Kongerigets Vugge, og dyk dybere ned i historien om de første konger i udstillingen på Lejre Museum.

Læs mere om museet og se åbningstider og entrepriser.

Vild med sagnkonger, vikinger og jernalderarkæologi? Skal du være med til at få Lejre tilbage i danmarkshistorien?
Så skal du tilmelde dig Lejre Museums nyhedsbrev, hvor du månedligt vil modtage artikler, nyheder og spændende historier.


post-49

Arkæologi

ROMU har det arkæologiske ansvar for Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. Det betyder, at vi indenfor ansvarsområdets grænser samarbejder med planmyndigheder, entreprenører og store såvel som små bygherrer om at sikre de arkæologiske interesser, som kan blive berørt

post-49

Vores viden

I ROMUs dækningsområde Roskilde, Frederikssund og Lejre Kommune har vi en lang række enestående spor fra vores fortid af national og international betydning. Eksempelvis kongehaller og skibsætning i Lejre, den underjordiske kirkeruin Skt. Laurentius i Roskilde samt enestående spor og unikke fund fra livet omkring Roskilde Fjord fra oldtid, middelalder og nutid.