ROMU søger museumsinspektør til pop, rock og ungdomskultur

Har du en kæmpe viden om populærmusik? Har du gode, professionelle erfaringer med formidling og kommunikation til brede målgrupper? Og har du lyst til at arbejde på et ungt, ambitiøst museum i kreative rammer i Roskilde? Ja, så er dit drømmejob lige her

Midt i den kreative bydel Musicon i Roskilde blot få minutters gang fra pladsen, der huser Roskilde Festival hver sommer, ligger RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur. Årligt går over 100.000 mennesker, når der ikke lige er corona, ind og ud ad dørene til det ikoniske besøgssted, der af National Geographic er udpeget som et ”must see” og et af de bedste i verden inden for interaktivt museumsdesign.

I udstillingerne på 1200 kvadratmeter findes unikke genstande, lydfortællinger, videomateriale og installationer, der repræsenterer afgørende dele af historien om populærmusikkens betydning og gennemslagskraft i det danske samfund fra 1950’erne til i dag. Et fyldigt arrangementsprogram og stærke udstillinger tiltrækker mange typer af brugere og gæster, ligesom kommercielle events, café og en stor museumsbutik bidrager til en helstøbt oplevelse for brugerne af stedet.

Det er museumsorganisationen ROMU, der driver RAGNAROCK som et af ti besøgssteder i vores fire ansvarskommuner ved Roskilde Fjord. Og nu opslår museumsorganisationen en meget sjælden og spændende fast stilling som museumsinspektør med ansvar for formidling og kommunikation af pop, rock og ungdomskultur på RAGNAROCK.

Brede kvalifikationer

For at komme i betragtning til stillingen forventer vi, at du har følgende kompetencer og interesser:

  • Stor viden om dansk pop, rock og ungdomskultur – og umættelig lyst til at vide endnu mere.
  • Relevant videregående uddannelse, som passer til stillingens profil.
  • Erfaring fra arbejde med formidling i museumsregi, hvor tidligere resultater med at udvikle omvisninger, arrangementer og events med bred appel vægtes højt.
  • Evner til gennem kommunikation, herunder arbejde med digitale og sociale medier, at skabe og udbrede kendskab til museet.
  • Fortrolighed med udstillingsarbejde, der sigter mod at vække opsigt og give indsigt.
  • Flair for at aflæse tidsånden, mediebilledet og musiklivet, så RAGNAROCK i sin formidling af populærmusikken fremtræder med aktualitet og relevans for sin samtid.
  • Fokus på og interesse i at arbejde med indtægtsgivende aktiviteter i et tæt samarbejde med museets afdeling for salg og marketing.
  • Udpræget vilje til konstruktivt samarbejde i et gensidigt forpligtende arbejdsfællesskab.

Spændende stilling

Mange mennesker har et meget nært forhold til musik. Den er for mange et betydningsfuldt ”soundtrack til livet”, og det giver RAGNAROCK et helt særligt udgangspunkt og nogle enestående muligheder som museum.  Derfor er jobbet på RAGNAROCK også noget ganske særligt.

ROMU tilbyder en væsentlig stilling med stor frihed under ansvar, med dygtige og venlige kolleger, der arbejder i en meningsfuld atmosfære, som hænger sammen med museumsorganisationens grundlæggende opgave med at bevare, åbne og udfolde kulturarv lige fra arkæologiske fund fra oldtiden til arrangementer om hip-hop på RAGNAROCK. Stillingen er placeret i afdelingen for formidling og kommunikation på ROMU, hvor der er 10 fastansatte kolleger samt adskillige deltidsansatte.

Den faste stilling, der er på 37 timer om ugen.

Send gerne din ansøgning vedlagt CV og eksamensbevis til hannelar@romu.dk senest mandag den 23. maj kl. 12.

Ansøgningen stiles til museumsdirektør Morten Thomsen Højsgaard.

For yderligere oplysninger kontakt konstitueret publikumschef Isabella Fuglø på isabellaf@romu.dk eller 29327541.

Tillidsrepræsentant for det akademiske område på ROMU er Julie Nielsen.

ROMU er en statsanerkendt, selvejende museumsorganisation, som har det kulturhistoriske museale ansvar i Roskilde, Lejre, Frederikssund og Egedal kommuner. ROMU driver 10 besøgssteder, herunder RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur, som i 2019 havde mere end 100.000 gæster ind og ud ad dørene. Der er knap 100 ansatte i museumsorganisation fordelt på omkring 55 årsværk. Læs mere på www.museumragnarock.dk

MERE FRA ROMU

Historien om Veksøhjelmene – et ikonisk oldtidsfund fra Brøns Mose

Historien om Veksøhjelmene – et ikonisk oldtidsfund fra Brøns Mose

På Nationalmuseet i København kan man se to fornemt dekorerede hjelme fra bronzealderen. Et værdifuldt offer til guderne, der for præcis 80 år siden blev fundet i Brøns Mose ved Veksø. Veksøhjelmene fortæller en historie om religion og ritualer i bronzealderens Egedal, og mange årtier efter fundet er de stadig en stor del af identiteten i Veksø.

læs mere
RAGNAROCK og Roskilde Museum giver unge fri adgang en hel uge

RAGNAROCK og Roskilde Museum giver unge fri adgang en hel uge

Er du mellem 18 og 27 år, kan du hele uge 37 besøge Roskilde Museum og RAGNAROCK uden at skulle have penge op af lommen. De to museer er nemlig en del af Golden Days-initiativet K7, som har til formål at give unge over hele landet kulturhistoriske oplevelser – helt gratis.

læs mere
ROMU SØGER ARKÆOLOG

ROMU SØGER ARKÆOLOG

Museumsorganisation søger en alsidig og selvstændig medarbejder med erfaring inden for middelalderarkæologi til to års projektansættelse med base i Roskilde

læs mere
Til top
X
post-5385

DR2 JAGTER DEN FØRSTE DANSKE KONGE – OG SPORENE ENDER PÅ LEJRE MUSEUM

BEGIVENHED

DR2 jagter den første danske konge – og sporene ender på Lejre Museum

04.11.2021

Museumsinspektør Isabella No’omi Fuglø (tv) tager imod DR2-vært og historiker Cecilie Nielsen (th) på Lejre Museum, hvor jagten på den første danske konge ender. Foto: Nicki Sørensen/DR.

 

I DR2’s nye historiske serie ”Gåden om Danmarks første konge” rejser historiker Cecilie Nielsen rundt i kongeriget for at blive klogere på, hvorfor kongerækken ser ud, som den gør. Jagten fører hende i sidste afsnit til Lejre Museum, hvor en lille figur udfordrer den nationale selvforståelse – og viser, at der har været en kongemagt i Lejre før kristendommens indtog i Danmark

Lejre er et sted fyldt med sagn og mysterier – men de sidste 40 års arkæologiske udgravninger på egnen taler deres tydelige videnskabelige sprog og viser os, at de vilde historier ikke bare er grebet ud af den blå luft.

Før Gorm den Gamle og før Harald Blåtands kristning af danerne har der været en centraliseret magt i Lejre, og dén del af Danmarkshistorien får nu oprejsning i DR2’s nye serie ”Gåden om Danmarks første konge”. Historiker Cecilie Nielsen rejser land og rige rundt og besøger flere steder, hvor der er spor efter store konger.

Kongehallerne er en magtmanifestation
I sidste afsnit af serien, som lige nu kan ses i sin fulde længde på DRTV, møder Cecilie Nielsen museumsinspektør ved Lejre Museum, Isabella No’omi Fuglø, som hun har sat stævne ved kongehallen i Sagnlandet Lejre.

Kongehallen er en genskabelse af den største hal fra vikingetid, vi kender i Danmark, baseret på blandt andet Lejre Museum og ROMUs udgravninger og forskning. Sporene efter den blev fundet i 2009, og Isabella No’omi Fuglø peger på, hvordan den enorme hal, som måler over 60 meter fra gavl til gavl, er ét blandt flere vidnesbyrd om et magtcentrum i Lejre før Gorm den Gamle og hans efterkommere.

Odin fra Lejre udfordrer vores nationale selvfortælling
Isabella No’omi Fuglø inviterer også Cecilie Nielsen med ind på Lejre Museum, hvor man kan opleve sølvfiguren Odin fra Lejre, som blev fundet omkring kongehallen.

Ifølge Fuglø udfordrer tolkningen af denne unikke lille figur den danske selvforståelse som en nation, hvis historie først rigtig begynder ved Harald Blåtands kristning af danerne på Jellingestenen i ca. 965.

For Odin var gudernes konge og kongernes gud – derfor har figuren været meget værdifuld og en konge værdig. Så også dén vidner om en kongemagt i århundrederne, der gik forud for Gorm den Gamles og Harald Blåtands tid, forklarer Isabella No’omi Fuglø.

Hun mener, at der skal være mere plads i vores fælles bevidsthed til fortællingen om de kongemagter, der gik hånd i hånd med asatroen, og som havde deres langvarige storhedstid gennem flere århundreder, inden kristendommens indtog – og en væsentlig del af den historie begynder i Lejre.

Se hele serien ”Gåden om Danmarks første konge” på DRTV eller onsdage kl. 21.00 på DR2 fra 3. november. Afsnittet fra Lejre sendes på DR2 den 1. december.

Bliv klogere på, hvor Lejre er Kongerigets Vugge, og dyk dybere ned i historien om de første konger i udstillingen på Lejre Museum.

Læs mere om museet og se åbningstider og entrepriser.

Vild med sagnkonger, vikinger og jernalderarkæologi? Skal du være med til at få Lejre tilbage i danmarkshistorien?
Så skal du tilmelde dig Lejre Museums nyhedsbrev, hvor du månedligt vil modtage artikler, nyheder og spændende historier.


post-49

Arkæologi

ROMU har det arkæologiske ansvar for Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. Det betyder, at vi indenfor ansvarsområdets grænser samarbejder med planmyndigheder, entreprenører og store såvel som små bygherrer om at sikre de arkæologiske interesser, som kan blive berørt

post-49

Vores viden

I ROMUs dækningsområde Roskilde, Frederikssund og Lejre Kommune har vi en lang række enestående spor fra vores fortid af national og international betydning. Eksempelvis kongehaller og skibsætning i Lejre, den underjordiske kirkeruin Skt. Laurentius i Roskilde samt enestående spor og unikke fund fra livet omkring Roskilde Fjord fra oldtid, middelalder og nutid.