RAGNAROCK søger medarbejder til butiksudvikling og salg i museumsbutik

Eftertragtet stilling på dynamisk museum med hovedarbejdsplads på Rabalderstræde i Roskilde

Har du salg og service i dit DNA? Har du ordenssans og er visuel stærk? Har du fingeren på pulsen og erfaring med indkøb til butikker inden for boliginteriør, merchandise, mode og/eller livsstil? Kan du være med til at udvikle vores butik til Danmarks bedste museumsbutik? Og har du lyst til at arbejde med historie og kulturarv på RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur?

Ja, så er du måske den kollega, museumsorganisationen ROMU søger til en fast stilling 28 timer pr. uge, med mulighed for flere timer.

I en travl hverdag skal du blandt andet arbejde med:

  • Åbning af museets udstillinger og bemanding af front desk/ butik i vagtskema
  • Modtagelse af gæster, grupper, skoler og b2b-kunder
  • Sociale medier
  • Butiksudvikling

Du skal kunne bevare overblikket og holde alle boldene i luften. Det er vigtigt, at du møder vores gæster og kunder med imødekommenhed. Du ansættes i afdelingen for salg og marketing, og du skal have en lyst til at indgå i mange aspekter i udviklingen af og arbejdet med salg i museumsbutikker som en del af en moderne event- og oplevelsesbranche.

Vi søger en medarbejder, der:

  • Er udadvendt og smilende
  • Kan kommunikere godt og flydende på dansk og engelsk
  • Trives både med rutiner og struktur i dagligdagen, og med uforudsigelighed ved arrangementer, med højt tempo
  • Er mødestabil og fleksibel med arbejdstider
  • Kan kommunikere på og bruge sociale medier som del af salgsarbejdet
  • Har erfaring med butiksudvikling

Vi tilbyder:

  • En meningsfuld arbejdsplads
  • Et spændende og afvekslende arbejdsmiljø
  • Dygtige kollegaer på tværs af museets mange faggrupper
  • Spændende samarbejdspartnere

Arbejdsstedet vil primært være RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur, Rabalderstræde 16 i Roskilde. Du vil referere til afdelingslederen for salg og marketing, Anette Gade Kristensen.

Stillingen ønskes besat fra 1. maj 2023 eller snarest derefter. Arbejdstiden er i rullende vagtskema.  Aflønning efter HK Kommunal overenskomst. Arbejdstiden er 28 timer ugentligt. Aften- og weekend-arbejde vil forekomme.

For spørgsmål kontakt kommerciel chef, Anette Gade Kristensen, anetteg@romu.dk, telefon 60 89 46 99.

Ansøgning mærket ”Museumsbutik RAGNAROCK” skal sendes til ragnarock@romu.dk  senest 28. marts 2023.

RAGNAROCK er en del af ROMU, en selvejende, statsanerkendt kulturhistorisk museumsorganisation, som beskæftiger knap 60 årsværk fordelt på ti besøgssteder i området omkring Roskilde Fjord. ROMU driver blandt andet Roskilde Museum, Lejre Museum, Frederikssund Museum Færgegården, Lützhøfts Købmandsgaard, Tadre Mølle foruden RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur. Læs mere på www.museumragnarock.dk.

TILMELD DIG ROMU’S NYHEDSBREV OG VIND PRÆMIER 
– OG MODTAG LIGNENDE ARTIKLER DIREKTE I DIN INDBAKKE

FLERE ARTIKLER OG NYHEDER

Museumskoncern søger arkæologisk seniorforsker

ROMU ønsker at udvikle og understøtte sit forskningsmiljø. Derfor opslås væsentlig stilling som seniorforsker, der skal bidrage til at samle og styrke det arkæologiske forskningsområde

Fra æblerov til rovmord: Foredrag afdækker Venslevrøvernes vilde historie

Fra æblerov til rovmord: Foredrag afdækker Venslevrøvernes vilde historie

I 30 år fik en hel landsby lov til at gå under radaren, mens de snød, stjal og til sidst endte med at dræbe en familie. Mordet fik Venslevs forbrydersyndikat til at kollapse, og i alt 43 mennesker fra den lille by blev dømt for alt fra tyveri til mord. Journalist og forfatter Søren Møgelvang Nielsen opruller historien om Venslevrøverne til et foredrag på Egedal Rådhus.

Lützhøfts Købmandsgård tager en bid Roskilde-historie med til København

Lützhøfts Købmandsgård tager en bid Roskilde-historie med til København

I marts åbner Lützhøfts Købmandsgaard for en kort bemærkning en filial i hovedstaden. Det lille Roskilde-museum er nemlig for første gang med, når festivalen Historiske Dage bliver afviklet i Øksnehallen den 18.-19. marts. Her kan historieinteresserede fra hele landet få et indblik i livet bag disken i Roskildes gamle købmandsgård for 100 år siden.

ROMU søger praktikant til web

ROMU søger praktikant til web

Er du optaget af at styrke brugeroplevelser og få hjemmesider til at virke bedst muligt og samtidig vild med historie og kulturarv? Er du ved at uddanne dig til webudvikler eller lignende og på jagt efter et spændende og alsidigt praktiksted med mening i? Så er det måske lige dig, ROMU søger til praktikforløb i efterårssemestret i 2023.

ROMU søger praktikant til eventområdet

ROMU søger praktikant til eventområdet

Er du vild med forretningsudvikling, historie og kulturarv? Har du lyst til at lære mere om at skabe unikke oplevelser i historiske rammer? Læser du på en videregående uddannelse, hvor du skal i praktik? Så er det måske lige dig, ROMU søger til praktikforløb i efterårssemestret 2023.

Fra das til dagligstue: Små hverdagstableauer viser 1940’ernes barndomshjem

Fra das til dagligstue: Små hverdagstableauer viser 1940’ernes barndomshjem

Else M. Sørensen var selv meget bekymret for, hvad der ville blive af hendes arbejde med barndomshjemmet, når hun ikke var her mere. Hun kom selv på ideen om, at det kunne udstilles, og inden Else M. Sørensen gik bort i marts sidste år, var de indledende snakke med Ledøje-Smørum Historisk Forening taget for at overlevere dioramaerne.

ROMUs publikumschef: Vinterferien er som skabt til museumsoplevelser

ROMUs publikumschef: Vinterferien er som skabt til museumsoplevelser

Vinterferien står for døren, og nu er tiden der endelig til at være sammen med familie og venner. ROMUs publikumschef Isabella No’omi Fuglø opfordrer til, at man bruger pausen fra hverdagen til at hente energi i tankevækkende og vedkommende kulturoplevelser på et af Roskildes museer.

Gæsterne strømmede til ROMU i 2022

Gæsterne strømmede til ROMU i 2022

På trods af, at coronaens skygger strakte sig ind i begyndelsen af 2022, endte besøgstallet for museumsorganisationen ROMU næsten på niveau med rekordåret 2019. Faktisk er det organisationens tredjebedste år nogensinde, flere besøgssteder har sat publikumsrekord, og initiativer for at nå især de unge og nye målgrupper har båret frugt.

God jul – og 1000 tak for historisk og løfterigt år

God jul – og 1000 tak for historisk og løfterigt år

2022 blev et mindeværdigt år med markant jubilæum for bispedømmet og byen Roskilde. Gæsterne strømmede til flere nye udstillinger og julemarkeder med hygge og charme. Museumsdirektør for ROMU gør status og sender hilsner til brugere og samarbejdspartnere

Egedals borgmester: ”Vi finder hinanden bedst ved at acceptere, at vi er forskellige”

Egedals borgmester: ”Vi finder hinanden bedst ved at acceptere, at vi er forskellige”

Man kan sagtens skabe et stærkt fællesskab i en kommune, der består af 17 unikke bysamfund. Det er en kæphest for Egedals borgmester, Vicky Holst Rasmussen, som sætter stor pris på forskelligheden. Det fortæller Vicky Holst Rasmussen i denne artikel, der er en del af ROMU’s lille serie om kulturarv i Egedal, Lejre, Roskilde og Frederikssund.

Til top
X
post-6038

Magisk vinterferie på Lejre Museum

BEGIVENHED

Magisk vinterferie på Lejre Museum

27.01.2023
Tæppe workshop

Mange familier benytter vinterferien til at være sammen om berigende museumsoplevelser. Det bliver der rig mulighed for på Lejre Museum denne vinterferie, når museet inviterer til et kig ind i ”Vølvens værksted”. Foto: Kristian Grøndahl

Hele familien kan opleve vølvernes forunderlige og magiske verden, når Lejre Museum inviterer til en kombineret rundvisning og kreativt værksted i vinterferien.

Af: Jens-Jørgen Krogh

 

I den nordiske mytologi var vølverne magikere, helbredersker og spåkvinder. Vølverne kunne spå om fremtiden, helbrede de syge og gå en i trance, også kaldet sejd, hvor de kunne rejse mellem forskellige verdner. De besad så mægtige kræfter, at selveste gudernes konge, Odin, gik til vølverne for råd og vejledning.

”Vølven er en interessant mytologisk og historisk figur at studere på Lejre Museum. Der er spændende forbindelser mellem Odin og vølver i de skiftlige kilder, fx i ”Vølvens spådom” fra Ældre Edda, hvor Odin blandt andet får en vølve til at fortælle om fremtiden,” fortæller Maja Kvamm, som er medarbejder på Lejre Museum.

”Den lille og meget spektakulære Odin-figur af sølv, der er fundet i Lejre, er hul indeni. Nogle mener, den kan have siddet for enden af en stav, måske en vølvestav, der blev brugt i forbindelse med sejd og kultiske handlinger”.

I vinterferien kan både børn og voksne lære meget mere om vølven. Både de vølver, der optræder i sagn og digte, og de vølver, der er fundet arkæologiske spor efter. Arrangementet består af en minirundvisning i udstillingen og et efterfølgende kreativt værksted med mulighed for at lave beskyttende vølveamuletter.

Oplevelsen er målrettet børn i alderen mellem 6 og 12 år, men voksne er særdeles velkomne.

TID, PRIS, STED

21., 22. og 23. februar kl. 11.00 og 13.00

Børn gratis. Voksne kr. 60,- (plus billetgebyr, billetter kan købes på Billetto)

Lejre Museum, Orehøjvej 4b, 4320 Lejre

Tæppe workshop

På Lejre Museum kan børn og deres voksne give vinterferien et ordentligt skud magi, når museet inviterer til ”Vølvens værksted”. Foto: ROMU

Episode 1: Kong Skjold driver i land, Kong Roars rædsel og Beowulfs ankomst i Lejre
Episode 2: Beowulfs kamp imod uhyret Grendel
Episode 3: Beowulf må igen slås for danernes land, og den store helts endeligt

TILMELD DIG ROMU’S NYHEDSBREV
– OG MODTAG LIGNENDE ARTIKLER OG NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER FRA ROSKILDE MUSEUM

Hvem var… runeristerne?

Hvem var… runeristerne?

Hvem var menneskene der levede, da Lejre var et kongesæde? Sådan spørger Lejre Museum i en foredragsrække, der løber i første halvdel af 2023. Arkæologiske spor, runer, amuletter, grave, våben og meget andet bliver indgangsvinkler til at forstå, hvem menneskene var i yngre jernalder og i vikingetid.
Den internationalt anerkendte runolog og ph.d., Lisbeth Imer fra Nationalmuseet, var første foredragsholder, og hendes arbejde med runeindskrifter skulle give svar på spørgsmålet ”Hvem var runeristerne?”

læs mere
Her er hvad verdensberømt digt kan fortælle om vikingetidens Lejre

Her er hvad verdensberømt digt kan fortælle om vikingetidens Lejre

Det angelsaksiske kvad om helten Beowulfs strabadser er kendt i hele verden. Det inspirerede Tolkien til Ringenes Herre og Hobbitten, og har stået på pensumlisten for mange engelske skolebørn gennem generationer. Herhjemme er det derimod næsten ukendt. Og det er egentlig mærkeligt. For selv om kvadet ikke konkret kan fortælle om livet i vikingetidens Lejre, så knytter det sig tæt til stedet – og rummer nøglen til en forståelse af Lejre som et mystisk og sagnomspundet sted.

læs mere


post-49

Arkæologi

ROMU har det arkæologiske ansvar for Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. Det betyder, at vi indenfor ansvarsområdets grænser samarbejder med planmyndigheder, entreprenører og store såvel som små bygherrer om at sikre de arkæologiske interesser, som kan blive berørt

post-49

Vores viden

I ROMUs dækningsområde Roskilde, Frederikssund og Lejre Kommune har vi en lang række enestående spor fra vores fortid af national og international betydning. Eksempelvis kongehaller og skibsætning i Lejre, den underjordiske kirkeruin Skt. Laurentius i Roskilde samt enestående spor og unikke fund fra livet omkring Roskilde Fjord fra oldtid, middelalder og nutid.