ROMU SØGER DIGITAL MEDARBEJDER TIL SALG OG MARKETING

Har du dyb indsigt i og erfaring med digital teknologi? Har du stærke kompetencer inden for salg og marketing? Og har du lyst til at arbejde med historie og kulturarv for ti spændende museer omkring Roskilde Fjord? Så er du måske lige netop den kollega, ROMU søger nu

ROMU har ti besøgssteder i tre kommuner omkring Roskilde Fjord. Foto: ROMU.

Museumsorganisationen ROMU driver 10 museer og besøgssteder i Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. ROMU er en markant aktør i kulturlivet og har en ambition om at aktualisere viden om kulturarv og gøre denne relevant og vedkommende.

ROMU havde i 2020 støt stigende aktivitet på digitale platforme og satser fortsat på at åbne og udbrede kulturarv gennem digital tilstedeværelse af høj kvalitet. Derfor søger vi nu til en fast stilling en medarbejder til at håndtere den digitale brugerrejse for de besøgende på de digitale platforme, ROMU har ansvaret for. Det er et erklæret mål for stillingen, at ROMU gennem digital aktivitet skal sælge mere og tiltrække flere besøgende til museerne.

ARBEJDSOMRÅDE

Du bliver ansat i museets afdeling for salg og marketing med reference til den kommercielle chef. Dit arbejdsområde indebærer samarbejde med museets øvrige afdelinger og fagområder, og du skal have en interesse for og lyst til at arbejde med historie og kulturarv i samarbejde med andre.

Vi søger en medarbejder til en afvekslende stilling, med indhold der handler om at opdatere og vedligeholde museumsorganisations hjemmesider og webshops, løbende at ajourføre præsentationen af museerne på andre platforme samt tage ansvar for den kommercielle del af organisationens brug af sociale medier og nyhedsbreve.

En væsentlig metode til at forbedre og styrke det digitale arbejde er indsigt i brugere, målgrupper og digital trafik, hvorfor en vigtig del af arbejdet også vil bestå i at analysere digitale brugerdata og omsætte analyserne til handling og operationelle mål og forslag til kolleger på tværs af organisationen.

FORVENTNINGER TIL ANSØGEREN

Den succesfulde kandidat til stillingen som digital medarbejder på ROMU kan sige ja til følgende:

  • Du skal have en relevant uddannelse inden for web og/eller salg og marketing.
  • Du skal gerne have dokumenteret erfaring med online salg og marketing.
  • Du skal færdes hjemmevant inden for CMS-systemer såsom WordPress, SEO-analyser, Mailchimp, Google Ads samt redskaber til annoncering på Facebook.
  • Du skal kunne udarbejde strategier og kampagner og samtidig eksekvere samt rapportere inden for området.
  • Du skal være i stand til selvstændigt og sikkert at kunne redigere billeder og andet relevant materiale til web, sociale medier og nyhedsbreve, og have et stærkt grafisk og visuelt overblik.
  • Du skal have øje for og opsøge kommercielle samarbejdspartnere, der udfolder sig digitalt.
  • Du skal have sikre skriftlige og mundtlige formuleringsevner.
  • Du skal have interesse for og lyst til at arbejde værdiskabende med historie og kulturarv med basis i området omkring Roskilde Fjord.

STILLINGEN

Stillingen er på 37 timer ugentligt og til besættelse 1. juli 2021 eller snarest derefter. Aflønning sker efter gældende overenskomst.

Deadline for ansøgning er fredag den 11. juni 2021 kl. 12.00.

Ansøgning og CV sendes til romu@romu.dk med følgende ord i emnefeltet: ’Digital medarbejder’

For yderligere oplysninger om stillingen kontakt:

Kommerciel chef Anette Gade Kristensen på mobil 60 89 46 99 eller mail anetteg@romu.dk.

 

ROMU beskæftiger omkring 50 årsværk fordelt på næsten 80 forskellige personer. Det er en dynamisk organisation, som bliver stadig mere digital. Arbejdet finder sted ud fra en vision om, at museumsorganisationen gerne skal lade mennesker møde fortiden i nutiden for at vi sammen kan forme en bedre fremtid. Læs mere på romu.dk.

FLERE ARTIKLER OG NYHEDER FRA ROMU

Historien om Veksøhjelmene – et ikonisk oldtidsfund fra Brøns Mose

Historien om Veksøhjelmene – et ikonisk oldtidsfund fra Brøns Mose

På Nationalmuseet i København kan man se to fornemt dekorerede hjelme fra bronzealderen. Et værdifuldt offer til guderne, der for præcis 80 år siden blev fundet i Brøns Mose ved Veksø. Veksøhjelmene fortæller en historie om religion og ritualer i bronzealderens Egedal, og mange årtier efter fundet er de stadig en stor del af identiteten i Veksø.

ROMU SØGER ARKÆOLOG

ROMU SØGER ARKÆOLOG

Museumsorganisation søger en alsidig og selvstændig medarbejder med erfaring inden for middelalderarkæologi til to års projektansættelse med base i Roskilde

KOM OG LAV VILD MAD PÅ SKENKELSØ MØLLE

KOM OG LAV VILD MAD PÅ SKENKELSØ MØLLE

I sommerferien inviterer Egedal Kommune til vild mad i børnehøjde, og børnene skal selv sanke urter, der skal bruges som smagsgiver. Derudover skal der kærnes smør og males mel som i gamle dage. Også børn med en lille arkæolog i maven kan få stillet deres nysgerrighed

Til top
X
post-5385

DR2 JAGTER DEN FØRSTE DANSKE KONGE – OG SPORENE ENDER PÅ LEJRE MUSEUM

BEGIVENHED

DR2 jagter den første danske konge – og sporene ender på Lejre Museum

04.11.2021

Museumsinspektør Isabella No’omi Fuglø (tv) tager imod DR2-vært og historiker Cecilie Nielsen (th) på Lejre Museum, hvor jagten på den første danske konge ender. Foto: Nicki Sørensen/DR.

 

I DR2’s nye historiske serie ”Gåden om Danmarks første konge” rejser historiker Cecilie Nielsen rundt i kongeriget for at blive klogere på, hvorfor kongerækken ser ud, som den gør. Jagten fører hende i sidste afsnit til Lejre Museum, hvor en lille figur udfordrer den nationale selvforståelse – og viser, at der har været en kongemagt i Lejre før kristendommens indtog i Danmark

Lejre er et sted fyldt med sagn og mysterier – men de sidste 40 års arkæologiske udgravninger på egnen taler deres tydelige videnskabelige sprog og viser os, at de vilde historier ikke bare er grebet ud af den blå luft.

Før Gorm den Gamle og før Harald Blåtands kristning af danerne har der været en centraliseret magt i Lejre, og dén del af Danmarkshistorien får nu oprejsning i DR2’s nye serie ”Gåden om Danmarks første konge”. Historiker Cecilie Nielsen rejser land og rige rundt og besøger flere steder, hvor der er spor efter store konger.

Kongehallerne er en magtmanifestation
I sidste afsnit af serien, som lige nu kan ses i sin fulde længde på DRTV, møder Cecilie Nielsen museumsinspektør ved Lejre Museum, Isabella No’omi Fuglø, som hun har sat stævne ved kongehallen i Sagnlandet Lejre.

Kongehallen er en genskabelse af den største hal fra vikingetid, vi kender i Danmark, baseret på blandt andet Lejre Museum og ROMUs udgravninger og forskning. Sporene efter den blev fundet i 2009, og Isabella No’omi Fuglø peger på, hvordan den enorme hal, som måler over 60 meter fra gavl til gavl, er ét blandt flere vidnesbyrd om et magtcentrum i Lejre før Gorm den Gamle og hans efterkommere.

Odin fra Lejre udfordrer vores nationale selvfortælling
Isabella No’omi Fuglø inviterer også Cecilie Nielsen med ind på Lejre Museum, hvor man kan opleve sølvfiguren Odin fra Lejre, som blev fundet omkring kongehallen.

Ifølge Fuglø udfordrer tolkningen af denne unikke lille figur den danske selvforståelse som en nation, hvis historie først rigtig begynder ved Harald Blåtands kristning af danerne på Jellingestenen i ca. 965.

For Odin var gudernes konge og kongernes gud – derfor har figuren været meget værdifuld og en konge værdig. Så også dén vidner om en kongemagt i århundrederne, der gik forud for Gorm den Gamles og Harald Blåtands tid, forklarer Isabella No’omi Fuglø.

Hun mener, at der skal være mere plads i vores fælles bevidsthed til fortællingen om de kongemagter, der gik hånd i hånd med asatroen, og som havde deres langvarige storhedstid gennem flere århundreder, inden kristendommens indtog – og en væsentlig del af den historie begynder i Lejre.

Se hele serien ”Gåden om Danmarks første konge” på DRTV eller onsdage kl. 21.00 på DR2 fra 3. november. Afsnittet fra Lejre sendes på DR2 den 1. december.

Bliv klogere på, hvor Lejre er Kongerigets Vugge, og dyk dybere ned i historien om de første konger i udstillingen på Lejre Museum.

Læs mere om museet og se åbningstider og entrepriser.

Vild med sagnkonger, vikinger og jernalderarkæologi? Skal du være med til at få Lejre tilbage i danmarkshistorien?
Så skal du tilmelde dig Lejre Museums nyhedsbrev, hvor du månedligt vil modtage artikler, nyheder og spændende historier.


post-49

Arkæologi

ROMU har det arkæologiske ansvar for Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. Det betyder, at vi indenfor ansvarsområdets grænser samarbejder med planmyndigheder, entreprenører og store såvel som små bygherrer om at sikre de arkæologiske interesser, som kan blive berørt

post-49

Vores viden

I ROMUs dækningsområde Roskilde, Frederikssund og Lejre Kommune har vi en lang række enestående spor fra vores fortid af national og international betydning. Eksempelvis kongehaller og skibsætning i Lejre, den underjordiske kirkeruin Skt. Laurentius i Roskilde samt enestående spor og unikke fund fra livet omkring Roskilde Fjord fra oldtid, middelalder og nutid.