ROMU søger konservator til halvt års projektansættelse

Konservatoren arbejder med artefakt under mikroskop

Museumsorganisationen ROMU søger konservator til en tidsbegrænset stilling som følge af en ekstra mængde arbejdsopgaver. Foto: ROMU

ROMU søger en kulturhistorisk konservator, uddannet fra Konservatorskolen eller tilsvarende, til en tidsbegrænset projektansættelse.

Stillingen opslås som følge af en mængde ekstra arbejdsopgaver med især rekvireret konserveringsarbejde af arkæologiske genstande fra udgravninger i kommuner omkring Roskilde Fjord.

Arbejdet med konservering indgår på ROMU i afdelingen for forskning og kulturarv, som beskæftiger i alt 17 årsværk med en række højt specialiserede funktioner især inden for indsamling, registrering, bevaring, forskning og forvaltning.

ROMU forventer, at den rette kandidat til stillingen selvstændigt kan udføre konservering af arkæologiske genstande af forskellige materialer, især keramik, metaller, knogle/tak, rav og glas. Arbejdet udføres i tæt samarbejde med museets faste konservator, som har det daglige ansvar for løsningen af de rekvirerede konserveringsopgaver.

Museet tilbyder en arbejdsplads med dygtige, engagerede kolleger og en åben, men respektfuld omgangstone.

Projektstillingen, der er berammet til et halvt år, er på 37 timer ugentligt. Der vil være kørsel til museets magasiner og nogle besøgssteder, hvorfor kørekort er nødvendigt. Aflønning efter gældende overenskomst inden for det statslige område. Ansættelse sker pr. 1. maj 2021 eller snarest derefter.

For yderligere oplysninger, kontakt konservator Unn Gelting på telefon 2932 7934 eller mail
unng@romu.dk, eller kontakt chef for afdeling for forskning og kulturarv, Lars K. Christensen, på telefon 2032 4197 eller mail larskc@romu.dk.

Ansøgning med CV skal være ROMU i hænde senest mandag den 22. marts 2021 kl. 12.00. Ansøgning sendes til romu@romu.dk mrk. ”konservator”.

ROMU er en selvejende, statsanerkendt museumsorganisation, som driver ti besøgssteder og dækker kulturhistorien fra stenalder til nutid i flere kommuner omkring Roskilde Fjord. Læs mere på www.romu.dk.

MERE FRA ROMU

GLEMTE KRISTUS-FIGURER UNDGIK FARER I ÅRHUNDREDER

GLEMTE KRISTUS-FIGURER UNDGIK FARER I ÅRHUNDREDER

Når alle landets kirker i denne påske står tomme, vil altertavler, kirkekunst og krucifikser også mangle beskuere. Den situation har et par markante genstande fra middelalderen i Roskilde Museums udstilling været i før – krucifikserne fra Lyndby kirke.

læs mere
HER INDLEDTES MODSTANDSKAMPEN

HER INDLEDTES MODSTANDSKAMPEN

Det er i dag 80 år siden d. 9. april 1940, at de første tyske soldater kørte ind på Stændertorvet i Roskilde. Men samme dag indledtes også den danske modstandskamp, hvilket en mindeplade på ydermuren af den nedlagte Roskilde Kaserne fortæller om.

læs mere
VI TABTE UDE, MEN KAN STADIG VINDE HJEMME

VI TABTE UDE, MEN KAN STADIG VINDE HJEMME

SOMMERHILSEN Skuffelse over nederlag kan dulmes ved at søge svar på vigtige spørgsmål i det hjemlige, nære og lokale, skriver museumsdirektør for ROMU i sommerhilsen, der tager afsæt i fodboldspilleren, der scorede til 1-0 på Wembley og tændte en dansk drøm, der så alligevel brast forleden.

læs mere
ROSKILDES BORGERE HAR HISTORIEN BRUSENDE I BLODET

ROSKILDES BORGERE HAR HISTORIEN BRUSENDE I BLODET

I Roskilde går kommunens lange historie aldrig af mode, og traditioner for landbrug, handel og fiskeri er stadig nøgleord i området omkring Roskilde Fjord. Kulturarv er domkirke og vikingemuseum – men den lever i høj grad i og i kraft af borgene. Det fortæller Roskildes borgmester, Tomas Breddam, i denne artikel, som er en del af en serie, hvor ROMU tager temperaturen på kulturarven i Egedal, Lejre, Roskilde og Frederikssund kommuner.

læs mere
DE FRIVILLIGE HAR SAVNET HINANDEN – OG DEN GAMLE MØLLE

DE FRIVILLIGE HAR SAVNET HINANDEN – OG DEN GAMLE MØLLE

Efter en lang corona-nedlukning kan de frivillige ved Skenkelsø Mølle se en ende på den ufrivillige isolation. Det er nemlig ikke bare møllen, historien og formidlingen, der lokker dem til at engagere sig i møllen. Det er i lige så høj grad det sociale samvær med de andre frivillige. Og det har været savnet.

læs mere
Til top
X

post-49

Arkæologi

ROMU har det arkæologiske ansvar for Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. Det betyder, at vi indenfor ansvarsområdets grænser samarbejder med planmyndigheder, entreprenører og store såvel som små bygherrer om at sikre de arkæologiske interesser, som kan blive berørt

post-49

Vores viden

I ROMUs dækningsområde Roskilde, Frederikssund og Lejre Kommune har vi en lang række enestående spor fra vores fortid af national og international betydning. Eksempelvis kongehaller og skibsætning i Lejre, den underjordiske kirkeruin Skt. Laurentius i Roskilde samt enestående spor og unikke fund fra livet omkring Roskilde Fjord fra oldtid, middelalder og nutid.