ROMU søger museumsinspektør til arkæologien

Har du lyst til at blive en del af ROMU’s team af 10 arkæologiske museumsinspektører? Museumsorganisationen søger en alsidig og selvstændig medarbejder med uddannelse og erfaring inden for forhistorisk eller middelalderarkæologi.
ROMU varetager det arkæologiske ansvar for Egedal, Frederikssund, Lejre og Roskilde kommuner. Med andre ord: nogle af de mest spændende arkæologiske områder i Danmark. Din base vil være Roskilde Museum. Men du vil komme til at indgå i udgravninger i hele vort ansvarsområde, og kunne have midlertidig arbejdsplads ved et af vore andre besøgssteder.
Dit primære arbejde vil blive inden for den bygherrefinansierede arkæologi. Du skal kunne påtage dig ansvaret for udgravninger, herunder daglig ledelse af gravehold, tilrettelæggelse og udførelse af beretningsarbejdet og administration i relation til den konkrete sag. Den faglige og praktiske tilrettelæggelse sker i tæt samarbejde med vores udgravningskoordinator og de sagsansvarlige inspektører, som har det overordnede faglige og budgetmæssige ansvar for udgravningerne.
Desuden vil du indgå i den fælles, arkæologiske opgaveløsning, med opgaver som aftales løbende eller for en fast periode. Der er ikke knyttet forskningstid til stillingen, men enkelte forskningsopgaver kan aftales. Som ansat i museets afdeling for forskning og kulturarv får du mulighed for, og forventes at bidrage til den fælles, faglige udvikling og til museets formidling.
Vi forventer at du:
- Har en relevant universitetsuddannelse.
- Har erfaring som arkæologisk udgravningsleder.
- Både kan arbejde selvstændigt og indgå i et kollegialt samarbejde.
- Er fleksibel og har en struktureret tilgang til dine arbejdsopgaver.
- Kan kommunikere med både borgere og bygherrer.
- Kan arbejde med GPS og har et godt kendskab til GIS.
- Har kørekort til bil.
Det vil være en fordel, hvis du har kendskab til arkæologien i museets dækningsområde, herunder også gerne den historiske arkæologi.
Vi tilbyder en arbejdsplads med engagerede kolleger og en åben, men respektfuld omgangstone. Du kan forvente god hjælp og faglig sparring til dine opgaver. Vi lægger i det hele taget vægt på at dele viden og inspiration mellem hinanden, på tværs af faglige kompetencer og ekspertise.
Stillingen er på 37 timer/ugentligt og er til besættelse 1. januar 2022 eller snarest derefter. Aflønning efter gældende overenskomst inden for det statslige område. Der ydes et inspektørtillæg.
Deadline for ansøgning er 30. november 2021 kl. 12. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 50. Ansøgning og CV sendes til hannelar@romu.dk med følgende ord i emnefeltet: ”Museumsinspektør – arkæologi”.
For yderligere oplysninger om stillingen, kontakt:
Chef for Forskning og Kulturarv Lars K. Christensen, telefon: 2032 4197, e-mail: larskc@romu.dk.
Tillidsrepræsentant for det akademiske område på ROMU er Isabella No’omi Fuglø, telefon: 2932 7541, e-mail: isabellaf@romu.dk.
ROMU er en statsanerkendt, selvejende museumsorganisation, som har det kulturhistoriske museale ansvar i Roskilde, Lejre, Frederikssund og Egedal kommuner. ROMU driver 10 besøgssteder, som tilsammen i 2019 havde mere end 180.000 gæster ind og ud ad dørene. Der er knap 100 ansatte i museumsorganisation fordelt på omkring 55 årsværk. Læs mere på www.romu.dk.
ROMU er en statsanerkendt, selvejende museumsorganisation, som har det kulturhistoriske museale ansvar i Roskilde, Lejre, Frederikssund og Egedal kommuner. ROMU driver 10 besøgssteder, som tilsammen i 2019 havde mere end 180.000 gæster ind og ud ad dørene. Der er knap 100 ansatte i museumsorganisation fordelt på omkring 55 årsværk. Læs mere på www.romu.dk.
MERE FRA ROMU
SVENSKERNE FIK ENDNU EN GANG PRYGL I SMØRUM
I weekenden var plænen ved Smørum Kulturhus klædt på til 1600-tals-løjer. Den lokale historiefestival Svenskeslaget indtog pladsen, og det var nemt at føle sig hensat til en anden tid. Her foregik det meste som i 1659, hvor danskerne lå i krig med svenskerne
Roskilde Museum udstiller uvurderlig kulturarv – oplev Roskildes dåbsattest
Efter halvandet års forberedelse kan museet endelig udstille det enestående Ely-håndskrift, som omtaler Roskilde for første gang, og som er kilden til Roskilde Stifts 1000-års jubilæum. Borgmester Tomas Breddam og biskop Peter Fischer-Møller deltager ved åbningsreceptionen den 19. maj på Roskilde Museum. Det mageløse håndskrift kan opleves af alle i museets udstilling fra og med den 20. maj.
Svenskeslaget i Smørum er tilbage for fuld udblæsning
Det er tid til at slibe sværdene, støve kampornatet af og skrue tiden 350 år tilbage. Efter to års ufrivillig pause vender Egedals historiske festival, Svenskeslaget, tilbage. Og gæsterne kan godt begynde at glæde sig. I år er der nemlig gjort ekstra meget ud af oplevelsen.
MUSEUMSINSPEKTØR TIL POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR
Har du en kæmpe viden om populærmusik? Har du gode, professionelle erfaringer med formidling og kommunikation til brede målgrupper? Og har du lyst til at arbejde på et ungt, ambitiøst museum i kreative rammer i Roskilde? Ja, så er dit drømmejob lige her
FOREDRAG SÆTTER LEJRE OG ODIN-FIGUREN I SPÆNDENDE PERSPEKTIV
Lejre Museum inviterer til foredrag om jernalderens og vikingetidens samfundsforhold på Sjælland. Ph.d. Trine Borake tager afsæt i nyere interessante fund fra Boeslunde syd for Slagelse og en helt særlig sølvfigur, som dukkede op i 2020, og som kaster nyt lys på Lejres Odin-figur
LEJRE MUSEUM SØGER TIMELØNNEDE MUSEUMSVÆRTER!
Kan du byde vores gæster velkommen med smil? Og har du lyst til at formidle vikingetidens sagn, fakta og fantastiske arkæologiske fund, – også på engelsk? Så er du måske vores nye museumsvært