ROMU søger museumsinspektør til arkæologien

Har du lyst til at blive en del af ROMU’s team af 10 arkæologiske museumsinspektører? Museumsorganisationen søger en alsidig og selvstændig medarbejder med uddannelse og erfaring inden for forhistorisk eller middelalderarkæologi.

ROMU varetager det arkæologiske ansvar for Egedal, Frederikssund, Lejre og Roskilde kommuner. Med andre ord: nogle af de mest spændende arkæologiske områder i Danmark. Din base vil være Roskilde Museum. Men du vil komme til at indgå i udgravninger i hele vort ansvarsområde, og kunne have midlertidig arbejdsplads ved et af vore andre besøgssteder.

Dit primære arbejde vil blive inden for den bygherrefinansierede arkæologi. Du skal kunne påtage dig ansvaret for udgravninger, herunder daglig ledelse af gravehold, tilrettelæggelse og udførelse af beretningsarbejdet og administration i relation til den konkrete sag. Den faglige og praktiske tilrettelæggelse sker i tæt samarbejde med vores udgravningskoordinator og de sagsansvarlige inspektører, som har det overordnede faglige og budgetmæssige ansvar for udgravningerne.

Desuden vil du indgå i den fælles, arkæologiske opgaveløsning, med opgaver som aftales løbende eller for en fast periode. Der er ikke knyttet forskningstid til stillingen, men enkelte forskningsopgaver kan aftales. Som ansat i museets afdeling for forskning og kulturarv får du mulighed for, og forventes at bidrage til den fælles, faglige udvikling og til museets formidling.

Vi forventer at du:

  • Har en relevant universitetsuddannelse.
  • Har erfaring som arkæologisk udgravningsleder.
  • Både kan arbejde selvstændigt og indgå i et kollegialt samarbejde.
  • Er fleksibel og har en struktureret tilgang til dine arbejdsopgaver.
  • Kan kommunikere med både borgere og bygherrer.
  • Kan arbejde med GPS og har et godt kendskab til GIS.
  • Har kørekort til bil.

Det vil være en fordel, hvis du har kendskab til arkæologien i museets dækningsområde, herunder også gerne den historiske arkæologi.

Vi tilbyder en arbejdsplads med engagerede kolleger og en åben, men respektfuld omgangstone. Du kan forvente god hjælp og faglig sparring til dine opgaver. Vi lægger i det hele taget vægt på at dele viden og inspiration mellem hinanden, på tværs af faglige kompetencer og ekspertise.

Stillingen er på 37 timer/ugentligt og er til besættelse 1. januar 2022 eller snarest derefter. Aflønning efter gældende overenskomst inden for det statslige område. Der ydes et inspektørtillæg.

Deadline for ansøgning er 30. november 2021 kl. 12. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 50. Ansøgning og CV sendes til hannelar@romu.dk med følgende ord i emnefeltet: ”Museumsinspektør – arkæologi”.

For yderligere oplysninger om stillingen, kontakt:

Chef for Forskning og Kulturarv Lars K. Christensen, telefon: 2032 4197, e-mail: larskc@romu.dk.

Tillidsrepræsentant for det akademiske område på ROMU er Isabella No’omi Fuglø, telefon: 2932 7541, e-mail: isabellaf@romu.dk.

ROMU er en statsanerkendt, selvejende museumsorganisation, som har det kulturhistoriske museale ansvar i Roskilde, Lejre, Frederikssund og Egedal kommuner. ROMU driver 10 besøgssteder, som tilsammen i 2019 havde mere end 180.000 gæster ind og ud ad dørene. Der er knap 100 ansatte i museumsorganisation fordelt på omkring 55 årsværk. Læs mere på www.romu.dk.

ROMU er en statsanerkendt, selvejende museumsorganisation, som har det kulturhistoriske museale ansvar i Roskilde, Lejre, Frederikssund og Egedal kommuner. ROMU driver 10 besøgssteder, som tilsammen i 2019 havde mere end 180.000 gæster ind og ud ad dørene. Der er knap 100 ansatte i museumsorganisation fordelt på omkring 55 årsværk. Læs mere på www.romu.dk.

MERE FRA ROMU

ROSKILDE MUSEUM EFTERLYSER BILLEDER OG PERSONLIGE HISTORIER FRA AFFALDSBRANDEN I SOLUM

ROSKILDE MUSEUM EFTERLYSER BILLEDER OG PERSONLIGE HISTORIER FRA AFFALDSBRANDEN I SOLUM

I DR2’s nye historiske serie ”Gåden om Danmarks første konge” rejser historiker Cecilie Nielsen rundt i kongeriget for at blive klogere på, hvorfor kongerækken ser ud, som den gør. Jagten fører hende i sidste afsnit til Lejre Museum, hvor en lille figur udfordrer den nationale selvforståelse – og viser, at der har været en kongemagt i Lejre før kristendommens indtog i Danmark

læs mere
ROMU SØGER KOMMUNIKATIONSPRAKTIKANT

ROMU SØGER KOMMUNIKATIONSPRAKTIKANT

Er du skarp til digital kommunikation? Interesserer du dig for historie? Og læser du på en universitetsuddannelse, hvor praktik giver merit? Så er det måske lige dig, museumsorganisationen ROMU søger til vores praktikplads inden for kommunikation og presse.

læs mere
ROMU SØGER UNIVERSITETSPRAKTIKANTER

ROMU SØGER UNIVERSITETSPRAKTIKANTER

Er du dybt interesseret i historie og kulturarv? Har du lyst til at lære mere om at gøre seriøs viden tilgængelig for mange mennesker? Læser du på en videregående uddannelse, hvor du skal i praktik? Så er det måske lige dig, museumsorganisationen ROMU søger til praktikforløb i forårssemestret 2022

læs mere
Til top
X

post-49

Arkæologi

ROMU har det arkæologiske ansvar for Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. Det betyder, at vi indenfor ansvarsområdets grænser samarbejder med planmyndigheder, entreprenører og store såvel som små bygherrer om at sikre de arkæologiske interesser, som kan blive berørt

post-49

Vores viden

I ROMUs dækningsområde Roskilde, Frederikssund og Lejre Kommune har vi en lang række enestående spor fra vores fortid af national og international betydning. Eksempelvis kongehaller og skibsætning i Lejre, den underjordiske kirkeruin Skt. Laurentius i Roskilde samt enestående spor og unikke fund fra livet omkring Roskilde Fjord fra oldtid, middelalder og nutid.