ROMU søger studentermedhjælp til digital formidling

Ansøgningsfristen er forlænget til 8. juni

Trives du i krydsfeltet mellem kultur og kommunikation? Har du god forstand på både historie og digitale værktøjer? Og står du og mangler et meningsfuldt studenterjob på en arbejdsplads, der altid er i bevægelse? Så er du lige den, ROMU søger til stillingen som redaktionsassistent.

Museumsorganisationen ROMU har efter omstændighederne klaret sig godt igennem krisen med COVID-19. Og nu kan de knap 60 ansatte fordelt på ti skønne besøgssteder i Roskilde, Frederikssund og Lejre kommuner se frem mod en sommer og et efterår med åbninger af udstillinger og en bred vifte af oplysende aktiviteter.

I de seneste måneder har ROMU haft held til at omstille en række opgaver, så kommunikation og digital formidling fylder stadigt mere. Det er en udvikling, som vil fortsætte, så ROMU løbende opsøger nye veje til at løfte sin opgave med at åbne og udbrede kulturarven for stadig flere borgere.

Derfor søger ROMU nu en studentermedhjælper på 15 timer om ugen til at assistere museets redaktør med en række af de rutineprægede opgaver i det stadigt større arbejde med digital kommunikation.

Om stillingen

Opgaverne gælder blandt andet arbejde med upload af tekster og billedmateriale, ajourføring af medielister, opsætning af nyhedsbreve samt deling af artikler og billeder på sociale medier efter redaktørens anvisninger.

Stillingen indgår i afdelingen for formidling og kommunikation, som beskæftiger 11 fastansatte samt en række andre deltidsansatte og studenter til en varieret mængde af opgaver inden for historieformidling og kommunikation om kulturarven.

Vi forventer

  • For at komme i betragtning til stillingen skal du være studerende ved en relevant videregående uddannelse i Danmark.
  • Vi leder efter en person, der allerede har erfaring med digital kommunikation for eksempel via et praktikophold på et medie eller i en kommunikationsafdeling i en organisation.
  • Vi lægger desuden vægt på, at du mestrer sproget og skriver klart og levende, samt at du kan læse korrektur på andres tekster.

Vi tilbyder

  • Et spændende og meningsfuldt studiejob sammen med dygtige kolleger med en høj faglighed i en museumsorganisation i rivende udvikling.
  • Tiltrædelse er 15. juni 2020 eller snarest derefter.
  • Studenterløn efter gældende overenskomst.

 

ROMU er en selvejende, statsanerkendt museumsorganisation, som beskæftiger knap 60 årsværk fordelt på ti besøgssteder i Roskilde, Frederikssund og Lejre kommuner. ROMU har en omfattende vifte af aktiviteter med kommunikation med ti forskellige hjemmesider, tre nyhedsbreve, adskillige profiler på sociale medier samt hyppig pressekontakt. Læs mere om ROMU her

 

Lyder dette som noget for dig?

Send din ansøgning vedlagt CV til romu@romu.dk med ordet ”Studiejob” i emnefeltet senest 08. juni 2020. Vedlæg gerne et eksempel på et godt Facebook-opslag, du har lavet for nylig om kultur, eller et andet eksempel på relevant indhold, som du selv står bag.

Spørgsmål om stillingen kan rettes til redaktør Stine Blegvad på tlf. 24 26 61 72 eller mail: stinebleg@romu.dk 

Der holdes ansættelsessamtaler løbende via Skype Business Manager.

Til top
X

post-49

Arkæologi

ROMU har det arkæologiske ansvar for Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. Det betyder, at vi indenfor ansvarsområdets grænser samarbejder med planmyndigheder, entreprenører og store såvel som små bygherrer om at sikre de arkæologiske interesser, som kan blive berørt

post-49

Vores viden

I ROMUs dækningsområde Roskilde, Frederikssund og Lejre Kommune har vi en lang række enestående spor fra vores fortid af national og international betydning. Eksempelvis kongehaller og skibsætning i Lejre, den underjordiske kirkeruin Skt. Laurentius i Roskilde samt enestående spor og unikke fund fra livet omkring Roskilde Fjord fra oldtid, middelalder og nutid.