ROMU søger universitetspraktikanter

Er du dybt interesseret i historie og kulturarv? Har du lyst til at lære mere om at gøre seriøs viden tilgængelig for mange mennesker? Læser du på en videregående uddannelse, hvor du skal i praktik? Så er det måske lige dig, museumsorganisationen ROMU søger til tre spændende praktikpladser  

Museumsorganisationen ROMU har efter omstændighederne klaret sig godt igennem krisen med COVID-19. Og nu kan de knap 60 ansatte fordelt på ti besøgssteder i Roskilde, Frederikssund og Lejre kommuner se frem mod bedre tider med åbninger af udstillinger og en bred vifte af oplysende aktiviteter.

I 2019 havde ROMU mere end 188.000 gæster ind og ud ad dørene – og ambitionerne er fortsat høje, når det gælder fremtiden som et af regionens fyrtårne for viden, kulturformidling og oplevelser med historie.

Nu søger ROMU tre universitetspraktikanter, som på hver deres måde vil indgå i arbejdet på og læringen omkring museet.

Om stillingerne

De tre stillinger vil knytte sig til hver sit hovedområde i museumsorganisationen, hvor formålet i efterårssemestret for hver af stillingerne vil være som følger:

  • Indgå i arbejdsgruppe, der forbereder åbning af ny, ambitiøs særudstilling om Roskilde Festival nummer 50 på RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur.
  • Indgå i arbejdsgruppe, der forbereder et brag af et kulturhistorisk museumsprojekt i tilknytning til, at Tour de France får Roskilde som start i 2021.
  • Indgå i arbejdsgruppe, som udvikler kommende forsknings- og udstillingsprojekt om Roskilde som middelalderens magtcentrum i det danske rige.

Fælles for de tre stillinger er, at de er på 30 timer om ugen med tiltrædelse 1. september 2020 og afslutning den 30. januar 2021. Hver universitetspraktikant får sin egen mentor blandt museets faste medarbejdere med løbende sparring, rådgivning og evaluering, som sikrer progression i forløbet.

Der gives frihed til udarbejdelse af praktikrapport. Det er en forudsætning, at den studerende opnår merit på sit studie. Stillingerne er ulønnede.  

Vi forventer

  • For at kunne komme i betragtning til stillingerne skal praktikanten være indskrevet på en relevant videregående uddannelse, hvori der indgår krav om eller mulighed for universitetspraktik.

  • Erfaring fra museumsområdet er ikke en betingelse, men ROMU forventer en grundlæggende interesse for at gøre dyb faglig viden tilgængelig og nærværende for mange forskellige typer af borgere.

Vi tilbyder

Til gengæld tilbyder ROMU et attraktivt og vedkommende miljø for at lære og at udvikle sig fagligt og menneskeligt. Gennem universitetspraktikken opnås dokumenterede færdigheder i at omsætte teori til praksis. Desuden opøves evnen til at indgå i professionelle samarbejder om produkter og projekter af høj kvalitet.

Lyder dette som noget for dig?

Send gerne din ansøgning vedlagt CV til romu@romu.dk med ordet ”Unipraktik” i emnefeltet senest mandag den 15. juni 2020 kl. 12.00. Ansættelsessamtaler afholdes snarest derefter.

Spørgsmål om stillingen kan rettes til koordinator for universitetspraktik, projektchef Sebastian Gyrst-Longsig Christensen på telefon 28262400 eller mail sebastiangyrst@romu.dk

ROMU er en selvejende, statsanerkendt museumsorganisation, som beskæftiger knap 60 årsværk fordelt på ti besøgssteder i Roskilde, Frederikssund og Lejre kommuner. ROMU driver blandt andet Roskilde Museum, Lejre Museum, Frederikssund Museum, Færgegården, Lüftzhøfts Købmandsgård, Tadre Mølle samt RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur.

Læs mere om ROMU her. 

Til top
X

post-49

Arkæologi

ROMU har det arkæologiske ansvar for Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. Det betyder, at vi indenfor ansvarsområdets grænser samarbejder med planmyndigheder, entreprenører og store såvel som små bygherrer om at sikre de arkæologiske interesser, som kan blive berørt

post-49

Vores viden

I ROMUs dækningsområde Roskilde, Frederikssund og Lejre Kommune har vi en lang række enestående spor fra vores fortid af national og international betydning. Eksempelvis kongehaller og skibsætning i Lejre, den underjordiske kirkeruin Skt. Laurentius i Roskilde samt enestående spor og unikke fund fra livet omkring Roskilde Fjord fra oldtid, middelalder og nutid.