Roskilde Museum og Lejre Museum søger studerende til formidling og undervisning

Brænder du for undervisning og formidling, og kan du begejstre og inspirere et nysgerrigt publikum – voksne såvel som børn? Så er det måske lige dig, vi står og mangler.
Roskilde Museum og Lejre Museum er begge kulturhistoriske museer, der arbejder for at bevare, åbne og udbrede kulturarven for stadig flere borgere. På Roskilde Museum beskæftiger vi os særligt med Roskilde bys og omegns historie fra oldtid til nutid på og uden for museet. På Lejre Museum går vi på opdagelse i Danmarks første kongesæde fra jernalder og vikingetid gennem arkæologiske fund, skiftlige kilder og i landskabet.
Som formidler og underviser på begge museer indgår du i et team af engagerede studerende fra forskellige uddannelser. Du får en grundig introduktion til museet, dets arrangementer og udstillinger. Du får oplæring i museets undervisningsforløb, omvisninger og byvandringer, samt løbende supervision og sparring på din formidlingspraksis.
Som formidler og underviser får du rig mulighed for at udvikle dine formidlingskompetencer til både børn, unge og voksne. Ud over museets formidlings- og undervisningstilbud vil der i jobbet indgå andre typer af formidlingsopgaver, da museets året igennem tilbyder en række forskelligartede formidlingsindsatser, som typisk ligger i weekender, ferier og om aftenen. Derudover kan det opstå en række andre ad hoc-opgaver på museet, som du vil blive involveret i.
Vi forventer:
- du ikke er bange for at bruge dig selv i og fagligt engagere dig i formidlingen. At du kan se dig selv i en type formidling, der arbejder med sanselighed, levendegørelse og rollespil.
- du kan arbejde mindst 1-2 dage om ugen (fast og helst formiddage) og derudover er interesseret i at deltage i museets formidlingsaktiviteter i weekender, ferier og om aftenen.
- du har mulighed for og lyst til at blive hos os i en længere periode.
- du lige er startet på, eller i gang med at tage, en uddannelse inden for undervisning, etnologi, antropologi, arkæologi, historie, kulturformidling, performance design eller tilsvarende.
- at du evt. har mod på at lave omvisninger på engelsk.
Vi tilbyder:
- en arbejdsplads med imødekommende og engagerede kollegaer
- grundig oplæring og løbende supervision
- sparring og samarbejde med de øvrige studerende samt museets faste personale
- mulighed for at få kendskab til mange forskellige aspekter af museumsarbejdet
- erfaring med mange forskellige former for faglig funderet formidling til forskellige målgrupper
- spændende og afvekslende formidlings- og undervisningsopgaver
- udvikling af dine evner som formidler og underviser
Løn og ansættelse
Lønnen for studenteransatte er 123,64 kr./time og dertil aften- og weekendtillæg efter gældende overenskomst, dvs. HK-kommunal for studerende på grunduddannelsen og for bachelorer med AC overenskomst.
Museet sørger for lønnet oplæring i de udbudte undervisningsforløb og rundvisninger.
Ansøgning: (max én A4 side) og CV sendes til: louised@romu.dk
Ansøgningsfrist: Vi holder løbende samtaler, så send din ansøgning så snart som muligt.
Ansættelsessamtaler: afholdes snarest muligt med ansættelse gerne fra 1.12.
Kontaktperson for yderligere oplysninger Museumsinspektør (med ansvar for formidling, Roskilde Museum): Dorthe Godsk Larsen: 29 32 74 93
Museumsinspektør (med ansvar for formidling, Lejre Museum): Isabella No’omi Fuglø: 29 32 75 41
Museumsinspektør (med ansvar for undervisning og læring): Louise Dahl Christensen: 29 32 76 31
Læs mere om Roskilde Museum, Lejre Museum, museernes undervisning og ROMU her: www.romu.dk
MERE FRA ROMU
SVENSKERNE FIK ENDNU EN GANG PRYGL I SMØRUM
I weekenden var plænen ved Smørum Kulturhus klædt på til 1600-tals-løjer. Den lokale historiefestival Svenskeslaget indtog pladsen, og det var nemt at føle sig hensat til en anden tid. Her foregik det meste som i 1659, hvor danskerne lå i krig med svenskerne
Roskilde Museum udstiller uvurderlig kulturarv – oplev Roskildes dåbsattest
Efter halvandet års forberedelse kan museet endelig udstille det enestående Ely-håndskrift, som omtaler Roskilde for første gang, og som er kilden til Roskilde Stifts 1000-års jubilæum. Borgmester Tomas Breddam og biskop Peter Fischer-Møller deltager ved åbningsreceptionen den 19. maj på Roskilde Museum. Det mageløse håndskrift kan opleves af alle i museets udstilling fra og med den 20. maj.
Svenskeslaget i Smørum er tilbage for fuld udblæsning
Det er tid til at slibe sværdene, støve kampornatet af og skrue tiden 350 år tilbage. Efter to års ufrivillig pause vender Egedals historiske festival, Svenskeslaget, tilbage. Og gæsterne kan godt begynde at glæde sig. I år er der nemlig gjort ekstra meget ud af oplevelsen.
MUSEUMSINSPEKTØR TIL POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR
Har du en kæmpe viden om populærmusik? Har du gode, professionelle erfaringer med formidling og kommunikation til brede målgrupper? Og har du lyst til at arbejde på et ungt, ambitiøst museum i kreative rammer i Roskilde? Ja, så er dit drømmejob lige her
FOREDRAG SÆTTER LEJRE OG ODIN-FIGUREN I SPÆNDENDE PERSPEKTIV
Lejre Museum inviterer til foredrag om jernalderens og vikingetidens samfundsforhold på Sjælland. Ph.d. Trine Borake tager afsæt i nyere interessante fund fra Boeslunde syd for Slagelse og en helt særlig sølvfigur, som dukkede op i 2020, og som kaster nyt lys på Lejres Odin-figur
LEJRE MUSEUM SØGER TIMELØNNEDE MUSEUMSVÆRTER!
Kan du byde vores gæster velkommen med smil? Og har du lyst til at formidle vikingetidens sagn, fakta og fantastiske arkæologiske fund, – også på engelsk? Så er du måske vores nye museumsvært