Roskilde Museum og Lejre Museum søger studerende til formidling og undervisning

Brænder du for undervisning og formidling, og kan du begejstre og inspirere et nysgerrigt publikum – voksne såvel som børn? Så er det måske lige dig, vi står og mangler.

Roskilde Museum og Lejre Museum er begge kulturhistoriske museer, der arbejder for at bevare, åbne og udbrede kulturarven for stadig flere borgere. På Roskilde Museum beskæftiger vi os særligt med Roskilde bys og omegns historie fra oldtid til nutid på og uden for museet. På Lejre Museum går vi på opdagelse i Danmarks første kongesæde fra jernalder og vikingetid gennem arkæologiske fund, skiftlige kilder og i landskabet.

Som formidler og underviser på begge museer indgår du i et team af engagerede studerende fra forskellige uddannelser. Du får en grundig introduktion til museet, dets arrangementer og udstillinger. Du får oplæring i museets undervisningsforløb, omvisninger og byvandringer, samt løbende supervision og sparring på din formidlingspraksis.

Som formidler og underviser får du rig mulighed for at udvikle dine formidlingskompetencer til både børn, unge og voksne. Ud over museets formidlings- og undervisningstilbud vil der i jobbet indgå andre typer af formidlingsopgaver, da museets året igennem tilbyder en række forskelligartede formidlingsindsatser, som typisk ligger i weekender, ferier og om aftenen. Derudover kan det opstå en række andre ad hoc-opgaver på museet, som du vil blive involveret i.

Vi forventer:

 • du ikke er bange for at bruge dig selv i og fagligt engagere dig i formidlingen. At du kan se dig selv i en type formidling, der arbejder med sanselighed, levendegørelse og rollespil.
 • du kan arbejde mindst 1-2 dage om ugen (fast og helst formiddage) og derudover er interesseret i at deltage i museets formidlingsaktiviteter i weekender, ferier og om aftenen.
 • du har mulighed for og lyst til at blive hos os i en længere periode.
 • du lige er startet på, eller i gang med at tage, en uddannelse inden for undervisning, etnologi, antropologi, arkæologi, historie, kulturformidling, performance design eller tilsvarende.
 • at du evt. har mod på at lave omvisninger på engelsk.

Vi tilbyder:

 • en arbejdsplads med imødekommende og engagerede kollegaer
 • grundig oplæring og løbende supervision
 • sparring og samarbejde med de øvrige studerende samt museets faste personale
 • mulighed for at få kendskab til mange forskellige aspekter af museumsarbejdet
 • erfaring med mange forskellige former for faglig funderet formidling til forskellige målgrupper
 • spændende og afvekslende formidlings- og undervisningsopgaver
 • udvikling af dine evner som formidler og underviser

Løn og ansættelse

Lønnen for studenteransatte er 123,64 kr./time og dertil aften- og weekendtillæg efter gældende overenskomst, dvs. HK-kommunal for studerende på grunduddannelsen og for bachelorer med AC overenskomst.

Museet sørger for lønnet oplæring i de udbudte undervisningsforløb og rundvisninger.

Ansøgning: (max én A4 side) og CV sendes til: louised@romu.dk

Ansøgningsfrist: Vi holder løbende samtaler, så send din ansøgning så snart som muligt.

Ansættelsessamtaler: afholdes snarest muligt med ansættelse gerne fra 1.12.

Kontaktperson for yderligere oplysninger Museumsinspektør (med ansvar for formidling, Roskilde Museum): Dorthe Godsk Larsen: 29 32 74 93

Museumsinspektør (med ansvar for formidling, Lejre Museum): Isabella No’omi Fuglø: 29 32 75 41

Museumsinspektør (med ansvar for undervisning og læring): Louise Dahl Christensen: 29 32 76 31

Læs mere om Roskilde Museum, Lejre Museum, museernes undervisning og ROMU her: www.romu.dk

MERE FRA ROMU

ROSKILDE MUSEUM EFTERLYSER BILLEDER OG PERSONLIGE HISTORIER FRA AFFALDSBRANDEN I SOLUM

ROSKILDE MUSEUM EFTERLYSER BILLEDER OG PERSONLIGE HISTORIER FRA AFFALDSBRANDEN I SOLUM

I DR2’s nye historiske serie ”Gåden om Danmarks første konge” rejser historiker Cecilie Nielsen rundt i kongeriget for at blive klogere på, hvorfor kongerækken ser ud, som den gør. Jagten fører hende i sidste afsnit til Lejre Museum, hvor en lille figur udfordrer den nationale selvforståelse – og viser, at der har været en kongemagt i Lejre før kristendommens indtog i Danmark

læs mere
ROMU SØGER KOMMUNIKATIONSPRAKTIKANT

ROMU SØGER KOMMUNIKATIONSPRAKTIKANT

Er du skarp til digital kommunikation? Interesserer du dig for historie? Og læser du på en universitetsuddannelse, hvor praktik giver merit? Så er det måske lige dig, museumsorganisationen ROMU søger til vores praktikplads inden for kommunikation og presse.

læs mere
ROMU SØGER UNIVERSITETSPRAKTIKANTER

ROMU SØGER UNIVERSITETSPRAKTIKANTER

Er du dybt interesseret i historie og kulturarv? Har du lyst til at lære mere om at gøre seriøs viden tilgængelig for mange mennesker? Læser du på en videregående uddannelse, hvor du skal i praktik? Så er det måske lige dig, museumsorganisationen ROMU søger til praktikforløb i forårssemestret 2022

læs mere
KIRSTEN HANSDATTER TRAK FULDE HUSE PÅ RÅDHUSET – 113 ÅR EFTER SIN DØD

KIRSTEN HANSDATTER TRAK FULDE HUSE PÅ RÅDHUSET – 113 ÅR EFTER SIN DØD

Tiden blev skruet tilbage til 1863, da Egedal Rådhus dannede rammen om en aften i Kirsten Hansdatters tegn. Den unge kvinde skrev dagbog et år af sit liv her på egnen for næsten 160 år siden. Arrangementet, som var stablet på benene af lokalhistoriske kræfter, var gennemført med udstilling, musik, fortælling og en ret, der også optræder i dagbogen.

læs mere
Til top
X

post-49

Arkæologi

ROMU har det arkæologiske ansvar for Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. Det betyder, at vi indenfor ansvarsområdets grænser samarbejder med planmyndigheder, entreprenører og store såvel som små bygherrer om at sikre de arkæologiske interesser, som kan blive berørt

post-49

Vores viden

I ROMUs dækningsområde Roskilde, Frederikssund og Lejre Kommune har vi en lang række enestående spor fra vores fortid af national og international betydning. Eksempelvis kongehaller og skibsætning i Lejre, den underjordiske kirkeruin Skt. Laurentius i Roskilde samt enestående spor og unikke fund fra livet omkring Roskilde Fjord fra oldtid, middelalder og nutid.