En forsøgsordning, der har kørt siden efterårsferien, bliver nu gjort permanent, så Roskilde Museum holder åbent for besøgende alle ugens dage.
Derudover kan man få rabat i husets café med gyldig entrebillet – og rabat på museet, hvis man er kunde i Museums Caféen Freunde.

Fremover kommer gæster ikke til at gå forgæves til Roskilde Museum og Museums Caféen Freunde om mandagen. Huset på Sankt Ols Stræde 3 har nemlig besluttet at droppe den ugentlige lukkedag, siger ROMU’s kommercielle chef, Anette Gade Kristensen:

– Roskilde er en levende by med et kulturstrøg, der er åbent alle dage. Det er vigtigt for os at være en del af det. Når der er liv i byen og mennesker på gaden, skal de selvfølgelig også have mulighed for at gå på museum. Vi vil gerne give så meget museum, som det er muligt.

Gæster kan nu besøge museet om mandagen kl. 10-16, som også er åbningstiderne for de øvrige seks ugedage – bortset fra om onsdagen, hvor der fortsat vil være aftenåbent helt til kl. 21. Randi Tang Nielsen, der ejer Café Freunde og siden 1. januar 2019 har forpagtet Museums Caféen Freunde, glæder sig til at følge trop og slå dørene op om mandagen.

– Alt, som kan bidrage til liv på museet, hilser vi velkomment. Det betyder dels flere mennesker, der får del i den gode historie og kultur i udstillingerne, og dels et bedre flow i caféen, siger hun.

Lukkedagen om mandagen har museets fagfolk hidtil brugt til at åbne montrerne for at rette til og skifte ud i udstillingerne. Det arbejde kommer nu til at foregå i åbningstiden, så gæsterne kan være heldige at få et kig i kulissen, når museumsfolkene er i arbejde.

Ny rabatordning skal skabe en helhedsoplevelse

Et andet nyt tiltag er en rabatordning med Museums Caféen Freunde. En indgangsbillet til museet vil udløse en voucher på 10 % rabat på køb i caféen. Som gæst i Museums Caféen Freunde får man 25% på entréen til Roskilde Museum og 10% ved køb i museumsbutikken samme sted.

Rabatordningen skal – udover at gavne gæsterne økonomisk – knytte café og museum tættere sammen.

– Vi gør os umage med, at der er en butik, og at man kan få noget godt at spise og drikke. Det hører med til en museumsoplevelse i dag. Desuden bidrager det til, at der er liv i huset – også selv om man måske ikke skal på udstilling lige den dag, siger Anette Gade Kristensen.

Randi Tang Nielsen tror også, at gæsterne vil få gavn af det tættere samarbejde.

– Det er jo en hel anden oplevelse, når man får aktiveret alle sanser ved sådan et besøg. Jeg tror på, at man kan mærke, at vi vil hinanden – man kan ikke forpagte en café på et museum, hvis man ikke er optaget af museets arbejde. Derfor tror jeg, at vores besøgende kommer til at føle sig som gæster i hele huset.

Rabatordningen er trådt i kraft pr. 6/1 2020

Læs flere artikler her.

Eller besøg Roskilde Museum her.

ROMU udspringer af Roskilde Museum, der blev etableret i 1929. og udgøres i dag af besøgsstederne Roskilde Museum, Frederikssund Museum, Lejre Museum, RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur, Lützhøfts Købmandsgård, Håndværksmuseet, Sankt Laurentius, Gl. Kongsgård, Tadre Mølle og Domkirkemuseet. ROMU ønsker at være en markant aktør i kulturlivet og ROMU har ambition om at aktualisere viden om kulturarv og at gøre denne relevant og vedkommende.

Til top
X

post-49

Arkæologi

ROMU har det arkæologiske ansvar for Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. Det betyder, at vi indenfor ansvarsområdets grænser samarbejder med planmyndigheder, entreprenører og store såvel som små bygherrer om at sikre de arkæologiske interesser, som kan blive berørt

post-49

Vores viden

I ROMUs dækningsområde Roskilde, Frederikssund og Lejre Kommune har vi en lang række enestående spor fra vores fortid af national og international betydning. Eksempelvis kongehaller og skibsætning i Lejre, den underjordiske kirkeruin Skt. Laurentius i Roskilde samt enestående spor og unikke fund fra livet omkring Roskilde Fjord fra oldtid, middelalder og nutid.