LYSFEST 2024
Lysfesten vender tilbage for fuld udblæsning d. 2. februar, for ikke nok med at det store lysoptog er tilbage, så foregår der også en række skønne begivenheder, og det bidrager ROMU naturligvis også til!
Så er du på jagt efter en fantastisk lysfestaften? Så se mere her.
POLEDANCE, SALSA, TikTok, DISCO … DANS MED FORAN ROSKILDE MUSEUM
Kom og vær med, når dansestudiet Casa Bailar inviterer alle til at være med til en uforglemmelig aften med lys og fest foran Roskilde Museum!
Casa Bailar bringer pulserende energi til mørket med en spektakulær blanding af musik, fællesdans og underholdning for alle aldre – og discolys
Kl. 17:00 – 17:30: Oplev sjove tricks på Casa Bailars transportable pole, demonstreret af dygtige instruktører og elever. Har du lyst til at prøve kræfter med polestangen selv? Du får chancen!
Kl. 17:30 – 18:00: Vær med til fællesdans for alle aldre! Vi svinger os gennem kendte klassikere fra TikTok, Reggaeton, Zumba, Salsa og meget mere. En danseoplevelse, der samler generationer.
Kl. 18:00 – 18:45: Salsadansere fra hele Sjælland imponerer med en opvisning af en formationsdans i Salsa – også kendt som Rueda. Lad dig forføre af de livlige rytmer og energien fra latinamerikansk dans. Samtidig kan du lære dine første Salsa trin!
Kl. 18:45 – 20:00. Så er der diskomusik på dansegulvet! Sving dine dansehofter til de ikoniske toner fra 70’erne og frem – en rejse gennem tidens dansehits.
Læs mere om Casa Bailar her: www.casabailar.dk
Tid, pris og sted
- februar 17:00-20
Sted: Foran Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde
Læs mere om Kulturstrøget og se program www.kulturstroeg.dk
AFTENÅBENT I ROSKILDE MUSEUMS SPOTUDSTILLING
Kom ind i varmen på museet og kom tæt på fortiden, når museets spotudstilling kaster lys over børnegrave fra bondestenalderen!
For 4000 år siden blev der begravet 5 børn i en høj uden for Roskilde – og dem har museets arkæologer fundet! Det var skeletterne, som lå i stenkister, der viste, at det var børnegrave. Et af børnene havde fået en lille flintdolk med som gravgave. Den kan du se udstillet på museet – og du kan prøve at røre en flintdolk, der er lige så gammel og ligner den.
De små knogler kan ikke udstilles, men er sendt til analyse. Mon vi kan få svar på, hvem var børnene – og hvorfor døde de?
Tid, pris og sted
- februar 17:00-21.00
Sted: Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde
Læs mere om Kulturstrøget og se program www.kulturstroeg.dk
Knoglejagt under Stændertorvet
Rist skumfiduser på Stændertorvet og hør historien om hvordan det at riste relaterer sig til den gamle kirkes historie. Eller dyk ned under Stændertorvet og gå på knoglejagt i de gamle ruiner.
”Denne side er mør, I kan godt vende mig!” Nogenlunde sådan skulle ordene være faldet fra pavens skatmester, Laurentius, da han lå på bålet omkring år 250. Knap 900 år efter hans død bygger man i 1123 i Roskilde en kirke indviet i hans navn.
Det er en af mange kirker indviet til Sankt Laurentius i Danmark, men med tiden går denne kirke hen og bliver noget særligt i Roskilde. Få årtier efter kirken bygges, lægger man nemlig et mosaikgulv i det nye materiale, tegl.
Det er endnu i dag det eneste af sin slags i Norden, og ingen ved med sikkerhed hvorfor netop denne kirke får det fornemme gulv. Det er også et af de få steder i Roskilde, du kan se en oprindelig stenkirke fra 1100-tallet. Under jorden. Hvorfor den ligger under jorden, vil du også få svar på denne aften.
Tid, pris og sted
- februar kl. 17-21.
Arrangementet er gratis.
Dørene åbnes kl. 17, det er også her vi åbner for skumfidusristning på Stændertorvet.
Indgangen til ruinen finder du op ad trappen i krogen ved Cafe Korn.