SOMMERFERIE MED ROMU

Lav din egen festivalplakat, kom på mystiske skattejagte, tag en tur på skipperskole eller byg dig selv i LEGO foran Orange Scene!

LAV DIN EGEN FESTIVALPLAKAT

30. juni – 31. juli i hele museets åbningstid.
Gratis
RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde

Roskilde Festival er aflyst i år. Derfor findes der heller ikke en plakat for festivalen. Hvordan synes du den skulle have set ud?

Du kan finde inspiration i den vilde lego-model af Orange Scene. Den er fuld af sjove detaljer og gode historier.

Bagefter kan du klippe løs i gamle programmer og klistermærker fra de sidste fem årtiers festivaler. Sæt det sammen til din helt egen Roskilde plakat.

Hvis du sender os et billede af din plakat, så kommer du med i konkurrencen om at vinde en original Roskildeplakat efter eget valg.

Aktiviteten er velegnet for mindre grupper fra fritidsordninger.
Meld gerne jeres ankomst på forhånd til booking@romu.dk.
Husk at børn og unge under 18 også har gratis adgang til museets udstillinger.

SE ORANGE SCENE I LEGO

30. juni – 31. juli i hele museets åbningstid.
Gratis

RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde

Når vi ikke kan rejse Orange Scene på Dyrskuepladsen, så rejser vi den på RAGNAROCK.

Opskriften er lige til:
Man tager 14.000 orange legoklodser, et sæt tegninger og en solid portion tålmodighed – og vupti! Så har man gigantisk legomodel af Orange Scene.

Syv måneder tog det for Morten Øberg at bygge scenen sammen med sine døtre tilbage i 2012. Den er spækket med detaljer: Fra lastbiler med storskærme over detaljeret scenografi til et fyldt festivaltoilet…

De sidste år har modellen været gemt godt af vejen, men med stor hjælp fra eleverne på Roskilde Festival Højskole er den nu atter færdigsamlet og funklende ren.

Du kan se modellen hele sommeren i RAGNAROCKS café.

Aktiviteten er velegnet til fritidsordninger.
Meld gerne jeres ankomst på forhånd på booking@romu.dk.

Husk at børn og unge under 18 også har gratis adgang til museets udstillinger.

MYTEOMVISNINGER I LANDSKABET FOR BØRN

Alle onsdage i hele sommerferien
Kl. 11:00 – 13:00
Gratis
Lejre Museum, Orehøjvej 4B, Lejre

Kan du lide vikinger og guder? Og er du vild med gode historier? Så skal du helt sikkert høre om Lejres vilde sagnkonger! Deres historier indeholder nemlig det hele og mere til.

Kom med på en oplevelsesrig og sansefyldt tur i sagnkongernes Lejre hver onsdag i sommerferien. Vi sætter kroppen i brug og går i sagnkongernes fodspor. Vi skal råbe som skjalden i hallen, drikke bjørneblod og snakke om de nordiske guder – lige fra Odin til Freja.

Det imponerende kulturlandskab i Gl. Lejre med den smukke natur midt i Nationalpark Skjoldungernes Land er de perfekte omgivelser til en dag med familien. Der er varm kaffe, kolde vand og fristende is på køl, så hele familien kan gøre en dag ud af turen til kongerigets vugge.

Anbefalet aldersgruppe:
6-12 år

Turen er ca. 2 km lang og varer 1 time. Husk praktisk fodtøj. Maks antal deltagere: 20 efter først til mølle princippet.

OPLEVELSESRIG MYSTERIE-JAGT FOR HELE FAMILIEN

Alle dage fra 1. juli hele sommerferien i museets åbingstid.
Gratis
Lejre Museum, Orehøjvej 4B, Lejre

Tag på skattejagt i det mytiske landskab og oplev Lejre, som du aldrig har oplevet det før. Vi kalder alle eventyrlystne børn og deres voksne! Nu er det tid til at gå i dybden sammen, når I får lov til at blive hovedpersonen i jeres egen detektivroman. Gennem ledetråde bliver I sat på sporet af det gådefulde Lejre. Lad jer overraske, når sagaerne åbner sig op, og I tvinges til at bemærke alle de detaljer, som I måske så ofte ville overse. Gå på opdagelse sammen og lad den spektakulære historie om Danmarks første kongesæde udfolde sig, når vi sætter rammen for en mystisk, tankevækkende og aktiv dag i Gl. Lejre.

Vi sælger kolde drikke, varm kaffe og lækre is i museumsbutikken. For at deltage i aktiviteten skal I blot henvende jer i butikken i åbningstiden, hvor I vil få udleveret en oplevelsespakke med konvolutter, der leder jer på rette vej ud i Lejres skønne natur.

Anbefalet aldersgruppe:
8-16 år
Vi anbefaler grupper på 2-5 personer

Turen er ca. 3 km lang og varer 1,5 time. Husk praktisk fodtøj.

 

OHØJ LANDKRABBER!

I kan komme og gå i gang med skippereventyret, 8.,15., 22., og 29. juli 2020.
Aktiviteterne foregår mellem kl. 11:00 og 15:00 når det passer jer og indtil museet lukker kl. 15.00.

Deltagelse og entré for børn er gratis. Almindelig entré for voksne.

Frederikssund Museum, Færgegården, Færgelundsvej 1, Jægerspris

Der er Skipperskole for børn og deres voksne på Frederikssund Museum, Færgegården.

Ohøj! Kom og brug en dag i sommerferien med udsigt over fjorden, når Frederikssund Museum, Færgegården, inviterer børn og deres voksne til en dag på Skipperskole.

Her kan børnene prøve kræfter med livet til søs og de mange prøvelser en ægte skipper må igennem på land og til vands. Med et kort i den ene hånd og et kompas i den anden er I klar til at sætte kurs mod den første skipper-prøvelse. Der er masser af sjove og lærerige opgaver, der skal løses, og der venter et flot diplom til dem, der gennemfører skipperskolen som ægte søulke.

Aktiviteterne er naturligvis tilpasset de gældende forholdsregler og retningslinjer omkring covid-19.
På Frederikssund Museum, Færgegården passer vi på hinanden og holder afstand.

Sommerbyvandring for børnefamilier

Alle tirsdage i juli, kl. 13.00-15.00

Mødested (start og slut):
Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Billetter købes/reserveres i Roskilde Museums butik – eller på billetto.dk

Pris inkl. sommerpakkerabat til museet: 75 kr. for voksne, gratis for børn:

Målgruppe:  9-14 år

Tag med på en sjov og anderledes byvandring for hele familien, når vi går en tur gennem byen og fortæller spændende historier fra Roskildes middelalder. Der er både fortællinger om biskopper og konger, om hovedløse ryttere og om basilisken i brønden.

Kalkmaleriværksted

14. juli-16. juli og 21. juli-23. juli kl. 10.15-13.00

Mødested (start og slut):
Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Pris inkl. sommerpakkerabat til museet og entre til Roskilde Domkirke: 120 kr. for voksne, gratis for børn:

Deltagerantal: 12 børn og voksne. Billetter kan købes på Billetto.

Målgruppe:  9-14 år

I mange af de gamle kirker i Danmark findes der kalkmalerier, der med deres eget billedsprog fortæller bibelske fortællinger, beretter om helgeners liv og skildrer menneskets hverdag i middelalderen. I dette værksted besøger vi Roskilde Domkirke og samler inspiration til vores egne kalkmalerier. Med farver, der ligner dem, der blev benyttet i middelalderen vil vi prøve at genskabe motiver fra kalkmalerier fra Roskilde Domkirke og enkelte andre kirker i Danmark. Værkstedet foregår på Roskilde Museum og du får naturligvis dit ”kalkmaleri” med hjem. Du kan læse programmet for dagen her.

Program:

10.15: aktiviteten begynder

10.30: på jagt efter kalkmalerier i Roskilde Domkirke

11.30: Lav dit eget kalkmaleri (Roskilde Museum)

13.00: Værkstedet lukker

Skole i gamle dage

D. 7.-9. juli kl 11.00-12.00 og d. 28.-30. juli kl. 11.00-12.00
Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Billetter købes/reserveres i Roskilde Museums butik – eller på billetto.dk

Pris: Sommerpakkerabat 30 kr. pr. voksen. Børn gratis.

Målgruppe:  6-10 år

Når klokken ringer ind til skole i gamle dage, så er det med at stå klar ved pultene! På Roskilde Museum kan børn sammen med deres voksne opleve en gammeldags skoletime med salmesang og Fadervor, anskuelsestavler, pen og blæk, skrivning og regning. Her er eleverne velfriserede og har matroskraver på. Sorte negle og beskidte ører tolereres ikke. Eleverne er De’s med læreren, og hvis ikke de gør, som der bliver sagt, så kan de ende i skammekrogen! I frikvarteret er der gamle lege og legetøj i skolegården. Skole i gamle dage giver god mulighed for dialog mellem barn og voksen om det at gå i skole før og nu.
Klokken ringer ind kl. 11 og varer en time.
Aktiviteten foregår i museets gamle skolestue.

For SFO’er tilbydes aktiviteten kl. 10-11 d. 9. juli (tilmeldingsfrist 8. juli kl. 12) og d. 28.-30. juli kl. 10-11 (tilmeldingsfrist 20. juli.) Max antal børn og voksne: 10 personer. Gratis for SFO’er i Roskilde Kommune. Kontakt museets bookingafdeling, hvis I er en SFO, der ønsker at deltage i aktiviteten. Tlf. 51 70 70 71.

Gamle lege i museumsgården

Alle hverdage i juli måned kl. 10-16.
Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Pris: Sommerpakkerabat 30 kr. pr. voksen. Børn gratis.

Målgruppe:  6-10 år

Hold et frikvarter i museets gård, hvor der er plads til at lege som i gamle dage. Hop i sjippetov, spil kugler, ”fang kuglen”, spil ringspil eller hop flotte mønstre i elastik. I kan også dyste i forskellige konkurrencer. Hvem er bedst til at trille med yoyo? Eller til at på stylter? Hvis vejret er til indendørs hygge kan I klunse, prøve ”kasten til væg” eller lege tampen brænder.

Historien på mobilen

På sporet af Roskilde – i byen og på museet

Vidste du, at du også kan komme tæt på Roskildes historie med din mobil eller Ipad?

Download appen Useeum og oplev Roskilde Museum og Roskilde by på egen hånd på en spændende og sjov måde. Der er fire ture for både voksne og børn, hvor I kan gå på opdagelse i byens rum og i museets udstillinger.

Læs mere hér

Din, min, vores Roskilde

Tag del i byens museum i museets by

Byer betyder noget. Vi lever og arbejder i dem, vi går og cykler rundt i gaderne, tager ind på museerne,  mødes på torvet og på biblioteket. Vi går i skole og mødes på restauranter eller til en gåtur i parken og meget mere. Byer betyder noget for nogen – derfor er byer mennesker, skabt af mennesker og beboet af mennesker.

Bymuseets vigtigste genstand er byen – udover at være et museum for byens historie er det også et museum om byen i dag og for den mulige by i morgen. Byens mennesker er derfor altid allerede en del af byens museum og er med til at forme byen dermed byens museum.

Roskilde er DIN, MIN, VORES  – og Roskilde Museum inviterer med en række aktiviteter til at tage del i byens museum i museets by.

Læs mere hér

ANDRE SOMMERTILBUD

Til top
X

post-49

Arkæologi

ROMU har det arkæologiske ansvar for Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. Det betyder, at vi indenfor ansvarsområdets grænser samarbejder med planmyndigheder, entreprenører og store såvel som små bygherrer om at sikre de arkæologiske interesser, som kan blive berørt

post-49

Vores viden

I ROMUs dækningsområde Roskilde, Frederikssund og Lejre Kommune har vi en lang række enestående spor fra vores fortid af national og international betydning. Eksempelvis kongehaller og skibsætning i Lejre, den underjordiske kirkeruin Skt. Laurentius i Roskilde samt enestående spor og unikke fund fra livet omkring Roskilde Fjord fra oldtid, middelalder og nutid.