ROMU, nyheder og historier

PRESSE

Søger du en god historie?

På ROMU ved vi en masse om kulturhistorie fra vores områder og vi deler det gerne med dig. Vores medarbejdere kan fortælle om alt fra stenaldermennesket over vikinger og middelalderens drikkehorn til modstandskamp, velfærdssamfund, rock, pop og ungdomskultur – og meget, meget mere.

Ring eller skriv til museets presseteam, så hjælper vi dig med at finde den helt rigtige ekspert til din historie.

Drejer din henvendelse sig om åbningstider, omvisninger, gruppebesøg, aktiviteter, udstillinger eller billetter, skal du kontakte museets bookingafdeling.

Karina Bude

Karina Bude

Kommunikationsmedarbejder

karinabu@romu.dk
+45 46 31 65 24

Stine Blegvad

Stine Blegvad

Redaktør

stinebleg@romu.dk
+45 24 26 61 72

Trine Sejthen

Trine Sejthen

Grafisk designer

trinesejthen@romu.dk
+45 46 31 65 28

Amalie Evé Wulff

Amalie Evé Wulff

Grafiker

amaliewu@romu.dk
+45 46 31 65 17

ROMU presserum

Blog

Sidste nyt

VINTERFERIEHYGGE PÅ ROMU

VINTERFERIEHYGGE PÅ ROMU

Løs mysteriet om det koldblodige mord, oplev Gasolin’ i børnehøjde, byg en bæredygtig by af genbrugsmaterialer og besøg vores hyggelige og stemningsfulde vintermarked.

læs mere
ROMU-FUND: MARGRETE 1’S KÆLDER PÅ ÅRETS TOP 10

ROMU-FUND: MARGRETE 1’S KÆLDER PÅ ÅRETS TOP 10

I 2019 dukkede en middelalderkælder op på en grund i Lille Grønnegade i Roskilde. Nogle uger efter fundet kunne ROMUs middelalderarkælog Jesper Langkilde melde, at kælderen med al sandsynlighed har tilhørt Margrete 1. Nu er fundet kommet på Slots- og kulturstyrelsens Top 10 over Årets Fund og sikrer ROMU en placering på listen for sjette år i træk.

læs mere
Til top
X

post-49

Arkæologi

ROMU har det arkæologiske ansvar for Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. Det betyder, at vi indenfor ansvarsområdets grænser samarbejder med planmyndigheder, entreprenører og store såvel som små bygherrer om at sikre de arkæologiske interesser, som kan blive berørt

post-49

Vores viden

I ROMUs dækningsområde Roskilde, Frederikssund og Lejre Kommune har vi en lang række enestående spor fra vores fortid af national og international betydning. Eksempelvis kongehaller og skibsætning i Lejre, den underjordiske kirkeruin Skt. Laurentius i Roskilde samt enestående spor og unikke fund fra livet omkring Roskilde Fjord fra oldtid, middelalder og nutid.