ROMU følger myndighedernes anbefalinger – og har tilpasset åbningen til retningslinjer fra Slots- og Kulturstyrelsen. Det betyder bl.a. følgende for vores ti besøgssteder:

  1. I tilfælde af symptomer på Covid-19 bliv hjemme og følg sundhedsmyndighedernes retningslinjer.
  2. Alle over 15 år skal kunne fremvise  gyldigt coronapas for at få adgang ROMUs besøgssteders udstillinger. Indtil mandag d. 14.06 skal alle bære mundbind/visir.
  3. ROMU prioriterer regelmæssig rengøring af publikumsfaciliteter.
  4. Alle besøgende har mulighed for og opfordres til at spritte hænder fra start til slut af besøget.
  5. ROMU tilbyder stadig undervisningsforløb på de forskellige besøgssteder – se mere her romu.dk/undervisning
  6. ROMU tilbyder omvisninger på RAGNAROCK for op til 10 personer. På Lejre Museum og Roskilde Museum for op til 10 personer.
  7. ROMU tilbyder byvandringer og ture udenfor i landskabet for op til 25 personer.
  8. Ved omvisninger skal afstandskravet overholdes dvs. 1 meter imellem deltagerne og 2 meter mellem deltagerne og museets formidler/underviser.
  9. Ved værkstedsaktiviteter skal afstandskravet overholdes. I forbindelse med undervisningsforløb medbringer eleverne penalhus med tuscher, blyanter, farveblyanter og saks. Ved formidlingsaktiviteter sørger vi for materialer til den enkelte bruger, hvorefter materialerne sættes i ”karantæne” i 72 timer inden de på ny kan bruges.
  10. Alle skoler er velkommen på ROMU, men I skal melde jeres ankomst til booking@romu.dk hvis I vil gå rundt på egen hånd. Ellers kan I risikere at blive afvist i døren.

ROMU følger løbende udviklingen og opdaterer denne vejledning i takt med myndighedernes udmeldinger og brugernes feedback. Skriv gerne til os med gode råd eller tips. Tak for din interesse for museerne

På gensyn – vi glæder os til at ser hver og en af jer, der lægger vejen forbi!

 

Til top
X

post-49

Arkæologi

ROMU har det arkæologiske ansvar for Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. Det betyder, at vi indenfor ansvarsområdets grænser samarbejder med planmyndigheder, entreprenører og store såvel som små bygherrer om at sikre de arkæologiske interesser, som kan blive berørt

post-49

Vores viden

I ROMUs dækningsområde Roskilde, Frederikssund og Lejre Kommune har vi en lang række enestående spor fra vores fortid af national og international betydning. Eksempelvis kongehaller og skibsætning i Lejre, den underjordiske kirkeruin Skt. Laurentius i Roskilde samt enestående spor og unikke fund fra livet omkring Roskilde Fjord fra oldtid, middelalder og nutid.