Corona-epidemien har ramt verdenssamfundet, og vi oplever i disse uger den værste sundhedskrise i 100 år. På alle måder, sundhedsmæssigt, socialt, økonomisk og menneskeligt, vil den sætte sig mærkbare spor i Danmark og i vores lokalsamfund.

Vi får daglige opdateringer gennem fjernsyn, radio og aviser. På ROMU vil vi også gerne være med til at dokumentere disse dage og uger for eftertiden.

Det kan du være med til!

Bor eller arbejder du i Roskilde, Lejre eller Frederikssund kommuner, så skriv gerne til os og fortæl, hvordan krisen har berørt dig og dit liv. Hvilke tanker har den sat i gang? Hvordan har den ændret din hverdag? Og dit arbejdsliv? Hvad betyder ændringerne for dig – og din familie? Det vil vi gerne blive klogere på.

Vi hører gerne fra dig, der arbejder i frontlinjen og derfor er særlig berørt af situationen. Det kan være du arbejder på Sjællands Universitetshospital i Roskilde, hvor man behandler Covid-19-patienter, eller på et plejehjem med ansvar for ældre medborgere.

Vi hører også gerne fra dig, der er buschauffør, togmedarbejder, kassemedarbejder i et supermarked eller ansat andre steder, der holder hjulene i gang.

Måske du har en forretning, der er direkte berørt af krisen? Eller måske du er præst, der må afholde dåb, bryllupper og begravelser på alternative måder? Det kan også være du er skolelærer, der underviser eleverne online mens skolerne er lukkede. Eller skoleelev, der får hjemmevisning. Fortæl os din historie.

Alle er velkomne til at bidrage!

Dit bidrag til museets indsamling kan være et håndskrevet brev eller en udfyldning af formularen her på siden, hvor du beskriver dagligdagen og de udfordringer, tanker og bekymringer, du står med. Det behøver ikke være en lang tekst. Send gerne et foto med.

Vi er også interesseret i genstande, som for dig knytter sig til krisen. Det kan være flasken med håndsprit, mundbind, engangshandsker eller plastikposen fra de udbragte dagligvarer

. Når krisen er overstået, vil vi muligvis gerne kontakte dig for yderligere information.

Skriv derfor til ROMU, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde eller udfyld formularen herunder.

Læs andre nyheder, aktuelle emner artikler & årbøger her.

Til top
X

post-49

Arkæologi

ROMU har det arkæologiske ansvar for Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. Det betyder, at vi indenfor ansvarsområdets grænser samarbejder med planmyndigheder, entreprenører og store såvel som små bygherrer om at sikre de arkæologiske interesser, som kan blive berørt

post-49

Vores viden

I ROMUs dækningsområde Roskilde, Frederikssund og Lejre Kommune har vi en lang række enestående spor fra vores fortid af national og international betydning. Eksempelvis kongehaller og skibsætning i Lejre, den underjordiske kirkeruin Skt. Laurentius i Roskilde samt enestående spor og unikke fund fra livet omkring Roskilde Fjord fra oldtid, middelalder og nutid.