JUL PÅ FÆRGEGÅRDEN

24 julekalender afsnit fra den hyggelige gamle Færgegård

Mød den provokerende julebuk, smag ægte æbleskiver og lav dit eget kalenderlys. Museumsinspektøren og arkæologen juler på Frederikssund museum, Færgegården. Der bliver hygget med sjove fortællinger og inspirerende juleaktiviteter på kontorerne, når de sammen gransker juletraditionernes kulturhistorie.

Du kan både følge med på Frederikssund Museum, Færgegårdens hjemmeside og på Facebook, hvor du hver dag indtil d. 24. december kan finde både videoer, artikler og vejledninger om dagens juletradition.

JUL I SMATTEN

Adventskalender fra RAGNAROCK 

Her varmes op til den nye særudstilling om RF50

Hver søndag åbner museumsinspektør Jakob adventsgaver op med overraskelser, der alle fortæller noget om Roskilde Festival.

Du kan følge med både på Facebook og på RAGNAROCK’s hjemmeside.

Her til venstre ses første afsnit fra d. 29.11.

JULEUNDERVISNING

JULESTUE PÅ FÆRGEGÅRDEN

Trin:
1.-3. klasse. Fag: Historie og billedkunst

Beskrivelse:
Eleverne hører om jul i “gamle dage”, hvor størstedelen af Danmarks befolkning boede i landsbyerne. Der fortælles om selvforsyning og om at bruge, hvad der var. Legetøj og slik sammenlignes dengang og i dag. Derefter binder eleverne deres egen halmdukke, som de kan klæde på som nisse, og dagen slutter med at hver elev får et glaseret æble.

JUL I EN BESÆTTELSESTID PÅ ROSKILDE MUSEUM

Klassetrin: 2.-4. klasse

Hvordan var det at være barn i Roskilde under 2. Verdenskrig? Heldigvis var børnene ikke i krig, men den tyske besættelse betød alligevel noget for børnenes hverdag fx de lege de legede, de gaver de fik og det slik de kunne købe. I dette års juleforløb sættes der fokus på Jul i en besættelsestid. Vi skal tale om hverdagsliv under besættelsen, rationering og erstatningsvarer, børns leg og fremstille vores eget ”marcipan” af kartofler.

Til top
X

post-49

Arkæologi

ROMU har det arkæologiske ansvar for Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. Det betyder, at vi indenfor ansvarsområdets grænser samarbejder med planmyndigheder, entreprenører og store såvel som små bygherrer om at sikre de arkæologiske interesser, som kan blive berørt

post-49

Vores viden

I ROMUs dækningsområde Roskilde, Frederikssund og Lejre Kommune har vi en lang række enestående spor fra vores fortid af national og international betydning. Eksempelvis kongehaller og skibsætning i Lejre, den underjordiske kirkeruin Skt. Laurentius i Roskilde samt enestående spor og unikke fund fra livet omkring Roskilde Fjord fra oldtid, middelalder og nutid.