Museumsbutikkerne under ROMU åbner virtuelt
Nu kan der shoppes både smykker, Odin-figuren fra Lejre, og ROMU Årbog “Kulturen på spil” online. Det foregår på shop.romu.dk. Foto: Trine Sejthen/ROMU
ROMU slår dørene op til en ny butik, der ikke lader sig mærke med smittetryk og kontakttal. Det er nemlig en webshop, der sørger for, at kulturhungrende gæster kan købe museumsvarer fra Lejre, Frederikssund og Roskilde Museer.
Nu er der kommet en kur til de fladtrykte næser, der længselsfuldt kigger ind gennem museernes lukkede glasdøre. I hvert fald delvist. For mens gæsterne frem til 21. april må væbne sig med tålmodighed for at komme ind og besøge udstillingerne, kan man nu få fingrene i den flotte plakat eller det fine halssmykke, man kan skimte i museumsbutikken. ROMU har nemlig lanceret en webshop.
Det er noget, som har været efterspurgt, mens museerne har været lukket, fortæller Anette Gade Kristensen, der er kommerciel chef hos ROMU.
”Folk har ringet for at forhøre sig om ting, de enten har set gennem vinduet, når de er gået forbi, eller ting, de kan huske fra et tidligere besøg. Vores gæster har måske også savnet museerne og husket på, at en måde at støtte på kan være at købe noget i en museumsbutik.”
Og den mulighed har de altså nu med den nye webshop.
Roskilde Ring og Odin fra Lejre
Under den første nedlukning sidste forår gik museet RAGNAROCK i luften med en webshop, som fik lov til at være digital pioner for ROMU’s øvrige museumsbutikker. Det gik ifølge Anette Gade Kristensen rigtig flot, så nu kobler Lejre, Frederikssund og Roskilde Museer sig på ROMU’s digitale butik.
De virtuelle hylder er fyldt op med klassiske museumsvarer: Museumskopismykker, vikingetema med ting af horn og træ og med vikingemotiver. Altså hovedsageligt ting, der relaterer sig til museernes aktuelle udstillinger.
”Vi har fortsat efterspørgsel efter varer til en særudstilling, vi lavede om Roskilde Ring for et par år siden. Det er blandt andet genoptryk af plakater og andre ting, som man nu også kan købe i den nye webshop,” fortæller Anette Gade Kristensen.
Med online-butikken åbner museet for, at folk fra hele landet kan få en lille bid af ROMU’s univers.
”Hvis man sidder i København eller Jylland og er interesseret i arkæologi, historie og ny viden fra lokalområdet her, så er det lidt lettere for eksempel at købe ROMU’s nye årbog “Kulturen på spil”, der udkommer den 9. april. Eller Odin-figuren fra Lejre i sølv, som vi er de eneste, der sælger i en 1:1 kopi. Begge dele og mere til kan man fremover bestille hjemmefra,” siger Anette Gade Kristensen.
Besøg webshoppen her.
ROMU er en selvejende, statsanerkendt museumsorganisation, som driver ti besøgssteder og dækker kulturhistorien fra stenalder til nutid i flere kommuner omkring Roskilde Fjord. Læs mere på www.romu.dk.
MERE FRA ROMU
RAGNAROCK og Roskilde Museum giver unge fri adgang en hel uge
Er du mellem 18 og 27 år, kan du hele uge 37 besøge Roskilde Museum og RAGNAROCK uden at skulle have penge op af lommen. De to museer er nemlig en del af Golden Days-initiativet K7, som har til formål at give unge over hele landet kulturhistoriske oplevelser – helt gratis.
VELKOMMEN! LYSET ER SAT TIL NYE STORE OPLEVELSER
ROMU slår fra onsdag den 21. april dørene op til et væld af spændende muligheder for at opleve og opdage kulturarv. Fra nutidens magiske festivalkultur til oldtidens mytologi og magt. Få overblikket her.
GLEMTE KRISTUS-FIGURER UNDGIK FARER I ÅRHUNDREDER
Når alle landets kirker i denne påske står tomme, vil altertavler, kirkekunst og krucifikser også mangle beskuere. Den situation har et par markante genstande fra middelalderen i Roskilde Museums udstilling været i før – krucifikserne fra Lyndby kirke.
HER INDLEDTES MODSTANDSKAMPEN
Det er i dag 80 år siden d. 9. april 1940, at de første tyske soldater kørte ind på Stændertorvet i Roskilde. Men samme dag indledtes også den danske modstandskamp, hvilket en mindeplade på ydermuren af den nedlagte Roskilde Kaserne fortæller om.
Hyldest-arrangement for Peder Bundgaard – farvel til en ener
Hyldest-arrangement for Peder Bundgaard - farvel til en ener 14.10.2024 Peder Bundgaard var blandt meget andet manden bag Gasolin's visuelle univers, her cover-fotoet til Gas' 6. I forbindelse med rockmuseets Gasolin'-udstilling i 2019 fortalte Bundgaard, at det var...
Mød Andreas Mogensen på Lejre Museum, når Odin-figur vender tilbage fra rummet
Mød Andreas Mogensen på Lejre Museum, når Odin-figur vender tilbage fra rummet02.10.2024Andreas Mogensen havde under hele sin rummission selskab af en kopi af den ikoniske Odin fra Lejre-figur. Den 29. oktober vender Astronaut-Odin tilbage til Lejre Museum og bliver...
Roskilde mellem håb og frygt
Efter Den Kolde Krigs afslutning var håbet, at det nu ville være slut med frygten for krig. Men alligevel har verden været præget
af konflikt snarere end fred lige siden, og er det stadig den dag i
dag. Hvordan bevarer vi håbet om fred i en verden med krig? Med
udstillingen Roskilde mellem håb og frygt – fra Den Store Krig til Den Kolde Krig giver Roskilde Museum et indblik i fortællinger fra Roskilde i krigens skygge i det 20. århundrede i håbet om, at et historisk perspektiv kan være et bidrag til omtanke og til at forholde os til den aktuelle situation med krige og konflikter i verden.