
Museumsdirektør, Morten Thomsen Højsgaard og direktør i destination Fjordlandet, Thomas Mahler kommer til at have deres daglige gang på samme matrikel, når destination Fjordlandets sekretariat fremover får til huse i Munkebro 2. Foto: INSP Media
DMO Fjordlandet er navnet på det nye destinationsselskab, der fra nytåret skal gøre det attraktivt for turister og andre gæster at besøge Roskilde, Frederikssund og Lejre kommuner. Det handler om Danmarks historie, fællesskaber, fjordliv, store oplevelser og græs på knæene. Fjordlandet er samtidig en arbejdsplads – og den rykker nu fysisk ind på en særskilt etage i administrationsafsnittet hos museumsorganisationen ROMU på Munkebro 2 i Roskilde.
Direktør i destination Fjordlandet, Thomas Mahler, fortæller:
“Vi har indgået en samarbejdsaftale med ROMU om, at vi lejer den øverste etage af Munkebro 2. Kontoret ligger et fantastisk sted – lige i hjertet af Roskilde by. Selve bygningen og lokalerne emmer af byens og egnens historie og sammensætningen af kontorlokalerne er helt optimal i forhold til måden vi arbejder på.
Selvom destination Fjordlandets sekretariat kommer til at ligge i Roskilde, så er det stadig den
lokale tilstedeværelse og tætte dialog med alle samarbejdspartnere, som er i fokus. Thomas Mahler fortæller:
Sekretariatet glæder sig til at flytte ind på kontoret i det nye år og ser det som en ekstra bonus, at kunne være i samme bygning som ROMU, der har alle deres besøgssteder i Destination Fjordlandets tre samarbejdskommuner. Thomas uddyber:
“Udover den fantastiske beliggenhed, så glæder vi os også over, at vi nu får permanent mulighed for at sidde tæt på én af vores store samarbejdspartnere, som har alle deres besøgssteder i vores tre samarbejdskommuner. Det giver os endnu bedre muligheder for gensidig og hurtig vidensdeling og sparring samt endnu større synergi.”
Museumsdirektør Morten Thomsen Højsgaard fra ROMU ser mange muligheder for de tre kommuner:
”Egnen omkring Roskilde Fjord rummer enestående oplevelser, verdensarv i særklasse, unik natur, enestående kunst, dybe sagnfortællinger, attraktive handelsmuligheder og centrale bidrag til danmarkshistorien fra vikinger til festivaler og forbilledlig frivillighed. Som en af de institutioner, der i forvejen arbejder på tværs af flere kommuner omkring fjorden, virker det helt oplagt at søge samarbejdet med destination Fjordlandet om at tiltrække gæster til denne del af Kongeriget”, siger Morten Thomsen Højsgaard og tilføjer:
”ROMU har også tidligere være med til at hjælpe bl.a. Nationalpark Skjoldungernes Land godt på vej med arbejdsområder i en startfase. Og vi vil også nu lægge kræfter i at udvikle og uddybe det gode samarbejde med Thomas Mahler og hans dygtige kolleger, så endnu flere mennesker på øje på de store oplevelser med kultur, natur og historie, der findes på vores smukke egn i Danmark”.
“Destination Fjordlandet arbejder dynamisk og har igennem de sidste to år pendlet mellem alle tre samarbejdskommuner, Lejre, Frederikssund og Roskilde. Den tætte kontakt og dialog med alle vores samarbejdspartnere er uundværlig ift. gensidig sparring, og til at kunne have fingeren på pulsen om, hvad der rører sig lokalt i hele Fjordlandet. Den måde fortsætter vi med at arbejde på, og har fx lavet aftaler med flere af vores samarbejdspartnere, hvor vi kan låne et skrivebord i perioder hen over hele året – eksempelvis ved Willumsens Museum i Frederikssund, Rejsestalden i Jægerspris og Nationalpark Skjoldungernes Land på Ledreborg Slot.”
Fakta:
Destination Fjordlandet etableres med virkning fra 1. januar 2021. Der vil være seks faste medarbejdere tilknyttet fra januar.
Destination Fjordlandet har ansvaret for den fælles udvikling og markedsføring af turismen i de tre kommuner: Frederikssund, Lejre og Roskilde.
Læs mere om området på: www.visitfjordlandet.dk
ROMU er en selvejende, statsanerkendt museumsorganisation med ti besøgssteder i Roskilde, Frederikssund og Lejre kommuner. Museet har endvidere det nationale, kulturhistoriske ansvar for dansk pop, rock og ungdomskultur, ligesom museet fører tilsyn med fredede fortidsminder for ni sjællandske kommuner.
TILMELD DIG ROMU’S NYHEDSBREV OG VIND PRÆMIER
– OG FÅ LIGNENDE ARTIKLER OG NYHEDER DIREKTE I INDBAKKEN
FLERE ARTIKLER OG NYHEDER
Historien bag musikken 2024
I april 2023 lancerede rockmuseet RAGNAROCK den nye talkfestival ‘Historien bag musikken – musikken bag historien’. Nu er fem hovednavne på plads til anden omgang, der finder sted fredag og lørdag 22.-23. marts 2024.
Spotudstilling og foredrag kaster lys over børnegrave i bondestenalderen
I en ny spotudstilling på Roskilde Museum kommer gæsterne i nærkontakt med gravritualer fra bondestenalderen. Og helt usædvanligt handler det om børnegrave. Kostbare gravgaver og velbevarede dele fra klædedragter fra en gravhøj i det østlige Roskilde kan gøre os klogere på, hvordan samfundets yngste blev begravet for næsten 4000 år siden. Udstillingen følges op af foredrag.
Under 27 år? Kom gratis på poppens og rockens magiske museum
Alle mellem 18 og 27 år kan komme gratis på museum som en del af K7-week fra 11. til 17. september. Et oplagt bud på en gratis oplevelse er museet om populærmusikkens historie i Roskilde. RAGNAROCK er for dig, der vil underholdes, danse, skrue på knapperne og blive klogere på dig selv, musik og ungdomshistorie.
ROMU henter stor bevilling til at forske i jernalderens Vindinge
En bevilling fra Kulturministeriet giver ROMU mulighed for at undersøge Vindinges betydning i jernalderen. Det vækker begejstring på museet, hvor arkæologer i årtier har gjort spændende fund i området, der ligger sydøst for Roskilde. Bevillingen skal bruges til at forske i og perspektivere de mange fund. Ultimativt skal de samles i en publikation om Vindinge som et magtcenter i romersk jernalder.
Lützhøfts Købmandsgaard i Roskilde søger frivillige
Der er snart æbleskiver, æbletryk og æblemost i stride strømme, når købmandsgården slår porten op for den traditionsrige æblefest i efterårsferien. Men med et stigende antal gæster er der brug for flere, gode frivillige kræfter til at skabe historiske oplevelser for byens børnefamilier.
Odin fra Lejre skal på mission i rummet
Den danske astronaut Andreas Mogensen tager en kopi af en unik Odin-sølvfigur fra vikingetidens Lejre med på sin kommende rum-mission. Figuren, der er en af flere danske kulturgenstande med ombord, symboliserer jagten på ny viden og skal øge kendskabet til Danmarks og Lejres spændende vikingehistorie.
Roskilde Domkirke styrker formidlingen med ny guidebog
Sommerens mange besøgende i Roskilde Domkirke er blandt de første til at tage en helt ny guidebog i brug. Guidebogen giver mere plads til kvinderne i den kongelige danmarkshistorie, som domkirken er så rig på. Desuden er det gjort lettere for gæsterne at finde rundt og opdage de mange detaljer i kunsten og arkitekturen i kirken, der er UNESCO verdensarv.
Den spektakulære grav fra Trekroner-Grydehøj
Køge Museum åbner ny udstilling med 3D genskabelse af den spektakulære Grydehøj, der blev udgravet af ROMUs arkæologer i 2005, i den østlige del af Trekroner. Flere genstande fra graven befinder sig i dag i Roskilde Museums udstilling.
Ildsjælen Vibeke har hjulpet flere tusind borgere i Egedal
Jobbroens Vibeke Holm Wismer, der gennem 16 år har hjulpet borgere i Egedal på rette spor i jobjagten, går nu på pension. Hun ser tilbage på et rigt arbejdsliv, hvor hun blandt andet har bidraget til levende formidling af Egedals historie.
Børn lærer billedkunst på Lejre Museum: “Alt var glædesfuldt”
Alle 2. klasser i Lejre Kommune får to dages undervisning i billedkunst og historie på Lejre Museum. Børnene er vilde med forløbet – for her er kreativitet, historie og ikke mindst børnenes eget udtryk i højsæde.