november, 2020

18nov19:0021:00ROCKGIGANTER OG MIKROBRYG: KLUB 27AMY WINEHOUSE OG AVICII

Mere

Detaljer

Til Rockgiganter og mikrobryg fortæller landets skarpeste musikformidlere om rockens allerstørste navne, mens det ultralokale Musicon Mikrobryg serverer et godt glas øl. I efteråret stiller vi skarpt på Klub 27 – kunstnere, der døde som 27-årige, men blev udødelige i rockhistorien.

Denne aften fortæller Sandie Westh om Amy Winehouse og Avicii.

Hverken Amy Winehouse eller Avicii, med det borgerlige navn Tim Bergling, nåede at blive 30. Til gengæld opnåede de begge stjernestatus i deres relativt korte liv. Amy Winehouse især da hun i samarbejde med producer Mark Ronson udgav det anmelderroste platinalbum, Back To Black, og Avicii, da han revolutionerede lyden af EDM – Electronic Dance Music med sange som Wake Me Up og Hey Brother. Amy Winehouse sang om ikke at ville i Rehab og om at gå Back To Black. Sange der gjorde hende til den superstjerne, som hun faktisk slet ikke kunne tåle at være og som langt hen ad vejen var det, der ødelagde hende. Fællesnævneren for Amy og Avicii var nemlig, at de besad to enorme talenter, men også et par skrøbelige sjæle, som desværre sjældent går særlig godt hånd i hånd med en musikbranche, der lever af at presse artister til det yderste. Chokket var stort, da historien om Amys død ramte nyhedssiderne d. 23. juli 2011, men måske endnu mere overraskende var det, da nyheden om Aviciis død ramte verden d. 20. April 2018. Men hvad var det der gjorde, at lige netop de to satte så enorme aftryk i løbet af deres korte karrierer? I løbet af foredraget “Amy og Avicii – Skrøbelige musikalske naturtalenter” skal du høre hvorfor Amy og Avicii begge bliver betragtet for nytænkere inden for hver deres genrer, hvorfor de ikke kunne holde til et liv i rampelysets skær, og hvad de satte af musikalske aftryk.

Sandie Westh er journalist og radiovært. Hun var ansat på radiokanalen på DR, P7 MIX, hvor hun styrede morgenprogrammet, Stå op med P7 MIX, i tre år, og har desuden stået bag programmer på DR som P7 MIX Maraton, Kvinde Kend din Pop og Kulten på P2. Hun laver derudover podcasts på Egmont, er skribent på Ekstra Bladet og Politiken, og er flittigt benyttet musikjournalist i diverse danske medier.

TID, STED OG PRIS:

18. november kl. 19:00-21:00

130 kr. (+billetgebyr)

Billetter købes via billetto.dk eller i RAGNAROCKs butik

RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, Roskilde

Din foredragsbillet gælder også som entrébillet til udstillingen samme dag. Udstillingen lukker kl. 18.15.

Dørene til arrangementet åbner kl. 18.45.

Grundet Covid-19 vil der ikke være frit pladsvalg. Læs mere om forholdsreglerne på ROMUs besøgssteder her.

Publikum henvises til pladser, der er afstemt til den gruppestørrelse de ankommer i.

Tidspunkt

(Onsdag) 19:00 - 21:00

Adresse

RAGNAROCK - MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde

Indsend Kommentar

X
post-6205

Gl. Kongsgaard slår dørene op for sommeren

BEGIVENHED

Gl. Kongsgaard slår dørene op for sommeren

26.05.2023

Et historisk teaterstykke udspiller sig på gårdspladsen et par gange i løbet af dagen, når Gl. Kongsgård fejrer begyndelsen på en ny sæson. Foto: ROMU

Sommeren begynder med en festlig og historisk sæsonåbning på Gl. Kongsgaard. Søndag den 4. juni fra 11-16 vil gården være fyldt med aktiviteter, håndværk, godt til ganen og hyggeligt samvær.

Gamle håndværk får et særligt fokus ved årets åbning. Her kan gæsterne opleve boder med salg af håndværksvarer og demonstration af b.la. plantefarvning, pilefletning, hørproduktion, båndvævning og produktion af strådyr.

”Der vil også være mulighed for at prøve kræfter med at slå med le og støbe sit eget lys. Så børnene kan få sig en sjov dag med gamle lege, og alle kan prøve lykken i en omgang hønsebingo. Det plejer at være ganske underholdende!” fortæller Maja Kvamm, der arbejder på Lejre Museum.

Gl. Kongsgaard er en fæstegård fra 1700-tallet, der ligger i hjertet af Gl. Lejre. Gårdens frivillige havehold, der hele sommeren holder gården åben med salg af kaffe og kage, vil vise rundt i den gamle gård med de smukke møbler og fortælle om den historiske have, som står med originale planter fra 1800-tallet. Hele dagen akkompagneres af lystig spillemandsmusik og et par gange vil et historisk teaterstykke udspille sig på gårdspladsen.

Lejre Museumsforening står for salg af sandwich, mens Gl. Kongsgårds frivillige sælger lækre kager og kaffe med på-tår.

Tag en dag ud af kalenderen og kom til en hyggelig sommerdag i Gl. Lejre.

”Vi glæder os alle sammen til at tage imod nye som gamle gæster til årets hyggelige sæsonåbning, og vi håber at gæsterne har lyst til at komme igen henover sommeren”, fortæller Else Kristiansen og Vivian Møller, der begge er medlemmer af det frivillige havehold.

Gl. Kongsgaard holder i sommersæsonen åbent torsdage og søndage kl. 13-16 i juni, juli og august med gratis adgang til det smukke stuehus og salg af kaffe og kage.

Tid, pris og sted

4. juni 2023, kl. 11:00-16:00

Gratis

Gl. Kongsgård, Orehøjvej 12, 4320 Lejre

OBS. Vær opmærksom på, at renoveringen af broen over Holbækmotorvejen (dvs. på Orehøjvej ved Gevninge) kan have betydning for din rute til Gl. Kongsgaard.

Vild med sagnkonger, vikinger og jernalderarkæologi? Skal du være med til at få Lejre tilbage i danmarkshistorien?
Så skal du tilmelde dig Lejre Museums nyhedsbrev, hvor du månedligt vil modtage artikler, nyheder og spændende historier.

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER FRA LEJRE MUSEUM

Grundlovsdag på Lejre Museum

Grundlovsdag på Lejre Museum

På Grundlovsdag den 5. juni inviterer Roskilde Museum til hyggeligt samvær og fællessang, hvor vi med historiefortællinger og nærværet til Roskilde by omfavner grundloven gennem tale fra ROMUs direktør Morten Thomsen Højsgaard og musik akkompagneret af Line Rosenlund.

læs mere
LÆR LEJRE AT KENDE PÅ HISTORISKE SOMMERVANDRETURE

LÆR LEJRE AT KENDE PÅ HISTORISKE SOMMERVANDRETURE

Ved du, hvor Harald Hildetand eftersigende er begravet? Eller kender du historien om gudinden Nerthus i Herthadalen? Lejreområdets naturskønne landskab er sprængfyldt med fascinerende historier – og hele sommeren kan du høre nogen af dem, når Lejre Museum i samarbejde med Lejre Museumsforening, Lejre Historiske forening og lokale lodsejere inviterer på gratis historiske vandreture i lejreområdet.

læs mere
[{ _i=”0″ _address=”4.0.0.0″ /]


post-49

Arkæologi

ROMU har det arkæologiske ansvar for Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. Det betyder, at vi indenfor ansvarsområdets grænser samarbejder med planmyndigheder, entreprenører og store såvel som små bygherrer om at sikre de arkæologiske interesser, som kan blive berørt

post-49

Vores viden

I ROMUs dækningsområde Roskilde, Frederikssund og Lejre Kommune har vi en lang række enestående spor fra vores fortid af national og international betydning. Eksempelvis kongehaller og skibsætning i Lejre, den underjordiske kirkeruin Skt. Laurentius i Roskilde samt enestående spor og unikke fund fra livet omkring Roskilde Fjord fra oldtid, middelalder og nutid.