ROMU henter ny kommerciel chef fra Arbejdermuseet
05.02.2025

Stine Groth Rasmussen får som kommerciel chef ansvaret for gæsternes rejse på ROMUs ti besøgssteder, heriblandt flagskibet Danmarks Rockmuseum, RAGNAROCK. Foto: Kristjan Løk /ROMU
Det bliver Stine Groth Rasmussen, der fra 1. marts er ny kommerciel chef for museumsorganisationen ROMU. Stine Groth Rasmussen kommer fra en stilling som ansvarlig for kommunikation og partnerskaber på Arbejdermuseet og skal fremover videreføre udviklingen af den positive gæsteoplevelse på ROMUs ti besøgssteder.
Nu kan ROMU sætte navn på, hvem der skal være museumsorganisationens nye kommercielle chef. Valget er faldet på Stine Groth Rasmussen, der kommer fra Arbejdermuseet, hvor hun som teamleder for kommunikation, marketing og partnerskaber gennem en årrække har leveret utroligt flotte resultater. I Stine Groth Rasmussens tid har Arbejdermuseet gang på gang sat publikumsrekord, ligesom der blandt andet har været markante stigninger i antallet af partnerskaber, nyhedsbrevmodtagere og besøgende online. Fra 1. marts skal hun stå i spidsen for 16 mennesker i afdeling for salg og marketing i ROMU. En opgave, Stine Groth Rasmussen ser frem til med glæde og spænding:
”Jeg synes, det er en kæmpe udfordring og helt fantastisk at få lov til at prøve kræfter med. Museumsbranchen er et både spændende og enestående landskab at være en del af, fordi museer spiller sådan en afgørende rolle i forhold til at give plads til refleksioner og samtidig starte vigtige samfundsdebatter. Derudover må jeg sige, at det er nogle helt fantastiske besøgssteder, ROMU har, fra rockhistorie til kongegrave, og jeg glæder mig til at være med til at sætte retning for de kommercielle dele af publikumsoplevelsen og bidrage til, at endnu flere mennesker får glæde af dem,” siger Stine Groth Rasmussen.
Hun er cand.comm. fra Roskilde Universitet har tidligere arbejdet som restaurantchef, som selvstændig digital konsulent og kommunikationsrådgiver. Fra 1. marts står der altså kommerciel chef hos ROMU på visitkortet, efter at den tidligere kommercielle chef Anette Gade Kristensen efter eget ønske er skiftet til en stilling som frivillig-koordinator i museumsorganisationen
Fagligt og personligt drømmematch
I et stærkt ansøgerfelt for at finde en efterfølger stak både Stine Groth Rasmussens kompetencer og personlighed ud.
”Stine Groth Rasmussen kommer med erfaringer, der viser, at hun kan bestride det alsidige kommercielle job fagligt. Hun er et sympatisk, åbent og venligt menneske. Hun gør sig umage og arbejder på en måde som leder og personaleansvarlig, jeg tror vil passe rigtig fint til ROMU, som vi er i dag,” udtaler direktør for ROMU, Morten Thomsen Højsgaard og uddyber:
”ROMU har i en årrække været i en gunstig udvikling med udvidelser, tiltrækning af flere fondsmidler og anerkendelse af samlingerne med bl.a. dansk rockhistorie og kulturskatte fra Lejre som nationalt relevante. Stine Groth Rasmussen vil bidrage stærkt til den videre udvikling i ROMU. Hun får et stort ansvar for gæsternes rejse til hele ti besøgssteder, heriblandt flagskibet Danmarks Rockmuseum, RAGNAROCK. Jeg er sikker på, hun vil løfte og løse opgaverne på en meget positiv måde. Så varmt velkommen til, for fuld musik!”
ROMU har 100 ansatte, 10 besøgssteder og to magasiner med mere end 200.000 kulturhistoriske genstande og omsætter årligt for tæt ved 50 millioner kroner.
OM ROMU
Museumsorganisationen ROMU har 10 museer i Roskilde, Lejre og Frederikssund Kommuner, blandt andet Lejre Museum, Frederikssund Museum Færgegården og Danmarks Rockmuseum – RAGNAROCK. Siden 2021 har ROMU desuden været operatør på arbejdet med kulturarv og turisme ved Roskilde Domkirke. ROMU har årligt mere end 160.000 gæster på tværs af besøgsstederne, der formidler kulturarv lokalt og nationalt i området omkring Roskilde Fjord.
TILMELD DIG ROMU’S NYHEDSBREV OG VIND PRÆMIER
– OG MODTAG LIGNENDE ARTIKLER DIREKTE I DIN INDBAKKE
FLERE ARTIKLER OG NYHEDER
Sommersuccesen gentages: Tag med til middelalderens magtfulde Roskilde
I begyndelsen af august bliver tiden skruet tilbage på Roskildes centrale Stændertorv, når ROMU for andet år i træk afholder Roskilde Middelalderdage. Der vil være aktiviteter, musik og et væld af gode historier for hele familien, når Roskildes rolle som stor og magtfuld middelalderby sættes i fokus.
Reportage fra en mørklagt og besat aften i Smørum Gamle Skole
Den 9. april var det 85 år siden, tyskerne besatte Danmark. I den anledning satte Ledøje-Smørum Historisk Forening ved et arrangement fokus på den almindelige danskers liv under krigen. For selv om faldende bomber ikke var hverdagskost, var der mange udfordringer og store usikkerheder forbundet med at være et besat land.
Mød påskens dunede superstjerner på Lützhøfts Købmandsgård
Kom i påskestemning hos Lützhøft: Nus de nyfødte kyllinger, tril eller farv æg og gå på jagt efter påskeharens skatte i købmandsgårdens krinkelkroge.
Udstillingsleder til Verdensarvscentret ved Roskilde Domkirke
Er du klar til at tage føringen i udviklingen af udstillinger i verdensklasse om arkitektur og kongelige grave?
Tadre Mølle lokker med påskeaktiviteter og smuk natur
Udfordr familien i æggerafting, mærk vandmøllen bruse, og mal æg i krea-værkstedet: Med vilde og stille aktiviteter i naturskønne omgivelser er Tadre Mølle et oplagt sted til påskens familieudflugt.
Lützhøfts Købmandsgaard indtager Historiske Dage med smagsprøver og høflig betjening
Roskildes gamle købmandsgård rykker for en weekend ind på festivalen Historiske Dage i København, hvor et nyt publikum kan opleve butikkens autentiske ånd.
Bronzealderens Egedal-elite var ualmindeligt velstående
For omkring 3000 år siden var området omkring Værebro Ådal præget af rigdom og magt. Et lille paradis med optimal landbrugsjord og gode transportveje ud i verden medførte velstand og høj status gennem godt et årtusinde. Arkæolog Emil Winther Struve tegner et billede af de mennesker, der boede i Egedal-området i bronzealderen.
Arkæologiske forundersøgelser ved nyt Vikingeskibsmuseum går i gang
Arkæologer fra ROMU er klar til at begynde forundersøgelser af det område, hvor den nye udstillingsbygning til Vikingeskibsmuseet skal opføres. Vikingeskibe, stenalderfund, havneanlæg og affald fra vikingetidens beboere i havneområdet kan være blandt mulige fund.
Foredrag: Restaureringen af Øm Jættestue kom omkring en blød hat, slumrende firben og arkæologiske dilemmaer
Arbejdet med at restaurere Øm Jættestue er i fuld gang. Det er for arkæologerne en både spændende og udfordrende opgave, der blandt andet har budt på (fir)benspænd og ny viden. Ved et foredrag på Lejre Museum fortalte arkæolog Emil Winther Struve om arbejdet med at restaurere den gamle gravhøj.
Rockmuseum opfylder kvindes sidste opsigtsvækkende ønske
For nylig modtog Danmarks Rockmuseum, RAGNAROCK en privat donation fra en afdød kvinde, som fik museets inspektør til at tabe kæben. Til april kan museets gæster forhåbentlig få samme oplevelse, når udstillingen ‘Birthe & Beatles’ giver et direkte indblik i en almindelig dansk piges ualmindelige oplevelser med verdens største gruppe, The Beatles.