ROMU søger kulturhistorisk konservator

03.05.2024

Redigering: Kristian Grøndahl /ROMU

Drømmer du om at arbejde i en statsanerkendt, kulturhistorisk museumsorganisation med knap 100 højtspecialiserede kolleger, to magasiner og ti besøgssteder med tilsammen over 200.000 museumsgenstande og over 200.000 besøgende om året? Så har du chancen nu.

ROMU søger en konservator, der har lyst og evne til at indgå i flere forskelligartede arbejdsgrupper på tværs af fagligheder og adresser – og som vil stortrives i et arbejdsliv, som både indbefatter udstillingsarbejde, rekvireret arbejde inden for arkæologien og generel konserveringsfaglig museumsdrift med fokus på den gode publikumsoplevelse både nu og i fremtiden.

Om jobbet

Som museets konservator kommer du til at være en del af mange arbejdsområder og projekter. Dine hovedansvarsområder er driftsopgaver med præventiv bevaring, tilsyn og overvågning i løbende samspil med udstillingsarbejde på ROMUs mange besøgssteder, hvor vi hen over året har flere skiftende udstillinger. Du vil derfor få en bred berøringsflade med mange forskellige faggrupper.

Afledt af ROMUs strategi for 2024-28 kommer du til at tage del i udvikling af magasineringsforhold med en systematisk og fremtidssikret tilgang til samling og bevaring. Projektet er forankret i museets samlingsgruppe, der bl.a. består af de samlingsansvarlige inspektører.

Jobbet indbefatter desuden en tæt dialog med museets afdeling for teknik og bygninger. Hertil kommer et tæt samarbejde med afdelingen for arkæologi og rekvireret arbejde, der i tråd med museets arkæologiske undersøgelser løbende vil rekvirere konserveringsopgaver.

Stillingen er placeret i museets afdeling for nyere tid og publikum med 15 fastansatte kolleger af forskellige højtspecialiserede fagligheder, der alle løser opgaver inden for museets søjleområder. Med faste opgaver i udviklingen af publikumsoplevelser indgår museets konservator naturligt i afdelingen.

Om dig

Vi forventer, at du går til dine opgaver med en fleksibilitet og et positivt engagement. Du er stolt af dit fag og vil gerne dele din viden. Du tilgår dine kollegers faglighed med nysgerrighed og er løsningsorienteret. Du kan arbejde både selvstændigt og indgå i faglige miljøer på tværs af både kompetencer og afdelinger.

Ud over en matchende profil forventer vi, at du:

  • er uddannet cand.scient.cons fra Konservatorskolen eller har en lignende anerkendt uddannelse på kandidatniveau.
  • har dokumenteret erfaring med at bistå udstillingsarbejde med fokus på både æstetiske og bevaringsmæssige forhold, herunder montering.
  • har solid erfaring med mange forskellige kulturhistoriske materialegrupper, herunder samarbejde med den rekvirerede arkæologiske praksis.
  • formår at prioritere daglige opgaver og præventiv bevaring, herunder bl.a. løbende opdatering af kemisk risikovurdering, aflæsning af dataloggere og tilsyn med ROMUs besøgssteder og magasiner.
  • har kørekort til bil (niveau B).

Vi lægger desuden vægt på:

  • at du har en både systematisk og pragmatisk tilgang til dine arbejdsopgaver med øje for planlægning og koordinering i forhold til museets igangværende og tværgående projekter.
  • at du holder dig opdateret inden for dit fagområde og oparbejder relevante netværk.
  • at du har lyst og evne til at indgå i faglige samarbejder på tværs af kompetenceområder, afdelinger og adresser.

Vi tilbyder

Der er tale om en fast stilling på 30 timer om ugen, hvoraf fem timer finansieres gennem den rekvirerede arkæologi. Du vil få fast arbejdssted på Roskilde Museum, hvor ROMUs konservatorværksted har til huse.

Som ansat i museets afdeling for nyere tid og publikum forventes du at indgå i afdelingens og museets kollegiale fællesskab. Afdelingen er såvel som samarbejdsgrupper spredt ud over flere adresser og fagområder, hvorfor tværgående fællesskaber er kendetegnede for ROMU.

Vi tilbyder en arbejdsplads med engagerede kolleger og en åben, men respektfuld omgangstone. Du kan forvente sparring til dine opgaver, om end en del konservatorarbejde vil være selvstændigt. Vi lægger vægt på at dele viden og inspiration mellem hinanden, på tværs af faglige kompetencer og erfaringer.

Ansøgning

Send din ansøgning vedlagt CV og eksamensbevis til hannelar@romu.dk senest mandag d. 3. juni 2024 kl. 12. ”konservator”. Ansættelsessamtaler vil blive afholdt fredag d. 14. juni. Stillingen er til besættelse pr. 1. september 2024 eller snarest derefter. Aflønning efter gældende overenskomst inden for det statslige område.

For yderligere oplysninger kontakt chef for afdelingen nyere tid og publikum Isabella No’omi Fuglø på isabellaf@romu.dk eller tlf. 29 32 75 41.

Tillidsrepræsentant for det akademiske område på ROMU er Jakob Caspersen.

ROMU er en statsanerkendt kulturhistorisk museumsorganisation med ansvar for det lovafledte arbejde med arkæologi og nyere tid i Roskilde, Frederikssund, Lejre og Egedal kommuner. ROMU fører tilsyn med fredede fortidsminder i ti kommuner på Midt- og Vestsjælland og udfolder et landsdækkende ansvar for populærmusikkens kulturhistorie fra 1920’erne til i dag. ROMU har desuden ledelsesansvaret for arbejdet i fondsorganisationen bag kulturarv ved Roskilde Domkirke.

Læs mere på www.romu.dk

TILMELD DIG ROMU’S NYHEDSBREV OG VIND PRÆMIER
– OG MODTAG LIGNENDE ARTIKLER DIREKTE I DIN INDBAKKE

FLERE ARTIKLER OG NYHEDER

Demokratiets fødselsdag fejres med sange og taler

Demokratiets fødselsdag fejres med sange og taler

Vanen tro fejrer ROMU, at vi i Danmark løser vores stridigheder med pennen og ordet. I år kan man være med til fejring af Grundlovsdag på Roskilde Museum og i Lejre, hvor Lejre Museum står for et arrangement ved de gamle skibssætninger. Årets taler kommer blandt andet til at handle om at navigere i en verden i forandring.

Gl. Kongsgaard starter sæsonen på hyggeligste vis

Gl. Kongsgaard starter sæsonen på hyggeligste vis

Som traditionen byder, inviterer ROMU, Lejre Museumsforening og det frivillige havehold på Gl. Kongsgaard til en umanerlig hyggelig sæsonåbning fyldt med gamle håndværk, godt til ganen og historiske festligheder.

Kashmirs album ’The Good Life’ vækkes til live efter 25 år

Kashmirs album ’The Good Life’ vækkes til live efter 25 år

I år er det 25 år siden, at det danske rockband Kashmir udgav albummet ’The Good Life’, som blæste både anmeldere og fans omkuld. Til efteråret bliver det populære album vækket til live igen – både i en spotudstilling på Danmarks rockmuseum RAGNAROCK, som fans fra i dag kan sende bidrag til, og i en portrætbog i serien ’Danske Albums’.

Danmarks rockmuseum blæst bagover af gæsters musikanbefalinger

Danmarks rockmuseum blæst bagover af gæsters musikanbefalinger

’We will Rock You’ er god at danse til, Tessa bryder grænserne, og BTS giver en følelse af, at det kan være okay at fejle. En sværm af musikanbefalinger har ramt Danmarks rockmuseum, RAGNAROCK, som i udstillingen LYT. LIKE. DEL. beder deres gæster give et nummer videre. Godt 1000 har siden åbningen delt deres anbefaling, som ender på hver måneds playliste med gæsternes yndlingsnumre.

Ny bog fortæller om gravritualer og skikke i jernalderens Vindinge

Ny bog fortæller om gravritualer og skikke i jernalderens Vindinge

Det står efterhånden klart, at Vindinge var et helt særligt sted i jernalderen. Gravpladser og bopladser viser, at området var beboet i en periode på flere hundrede år. En ny bog samler arkæologernes viden om den største af gravpladserne, Stålmosegård, og beskriver de mange genstande, der er fundet, og tolkning af Vindingeboernes gravritualer for 2000 år siden.

Museumspraktik i dansk pop- og rockhistorie

Museumspraktik i dansk pop- og rockhistorie

Er du vild med musik, kulturarv og formidling? Har du lyst til at lære mere om at gøre seriøs viden om musik tilgængelig for mange mennesker? Læser du på en videregående uddannelse, hvor du skal i praktik? Så er det måske lige dig, museumsorganisationen ROMU søger til praktikforløb i efterårssemesteret 2024.

Museumspraktik i Roskilde og Lejres historie

Museumspraktik i Roskilde og Lejres historie

Er du vild med historie, kulturarv og formidling? Har du lyst til at lære mere om at gøre seriøs viden tilgængelig for mange mennesker? Læser du på en videregående uddannelse, hvor du skal i praktik? Så er det måske lige dig, museumsorganisationen ROMU søger til praktikforløb i efterårssemesteret 2024.

ROMU udgiver ny årbog: Et år med rumrejser, øl og spændende detektorfund

ROMU udgiver ny årbog: Et år med rumrejser, øl og spændende detektorfund

Vanen tro gør museumsorganisationen ROMU status over det forgangne år. I seneste udgave af årbogen, der i år har fået titlen ’Nye tider’, kan man blandt andet læse om udstillinger, arkæologiske pilotprojekter og om andre højdepunkter fra 2023, som blandt andet har budt på et prominent farvel, en gudefigur i rummet og en genfødt øl. Årbogen kan købes fra og med 18. april.

X
post-8437

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

BEGIVENHED

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

 

20.03.2024

Branden på Lindenborg kro i 1967. Foto: Gorm Grove

I anledningen af Roskilde Brandvæsens 150 års jubilæum åbner spot-udstillingen ’Roskilde brænder!’ 18. juni i den gamle brandstation, som i dag huser Roskilde Museum.

Glæd dig til, i udstillingen og på sommerens byvandringer, at få indblik i de store by-brande, der hærgede Roskilde i byens ældste historie – og se hvordan brandvæsnet har udviklet sig fra sin oprettelse i 1874 frem til i dag.

Du kan komme tæt på brandmændenes dramatiske historie om indsatser ved store brande, som du måske selv kan huske: branden i Roskilde Domkirke i 1968 og Solum-branden i 2021. Hele sommeren er der aktiviteter for børn og nysgerrige voksne.

På åbningsdagen fortæller beredskabsdirektør Lars Robétjé kl. 19-21 om branden i domkirken i 1968 og giver et indblik i brandvæsnet dengang og i dag. Omkring 250 mand deltog i slukningsarbejdet af branden – hvoraf pensioneret vicebrandinspektør Ebbe Bødker på foredragsaftenen vil dele beretninger og minder fra branden og livet på brandstationen.

Læs mere og køb billet her: Foredrag: Domkirken brænder! v/beredskabsdirektør Lars Robétjé | Billetter | Roskilde | Samfund & Kultur | Billetto — Denmark

TILMELD DIG ROMU’S NYHEDSBREV 
– OG MODTAG LIGNENDE ARTIKLER OG NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE

post-6205

Gl. Kongsgaard slår dørene op for sommeren

BEGIVENHED

Gl. Kongsgaard slår dørene op for sommeren

26.05.2023

Et historisk teaterstykke udspiller sig på gårdspladsen et par gange i løbet af dagen, når Gl. Kongsgård fejrer begyndelsen på en ny sæson. Foto: ROMU

Sommeren begynder med en festlig og historisk sæsonåbning på Gl. Kongsgaard. Søndag den 4. juni fra 11-16 vil gården være fyldt med aktiviteter, håndværk, godt til ganen og hyggeligt samvær.

Gamle håndværk får et særligt fokus ved årets åbning. Her kan gæsterne opleve boder med salg af håndværksvarer og demonstration af b.la. plantefarvning, pilefletning, hørproduktion, båndvævning og produktion af strådyr.

”Der vil også være mulighed for at prøve kræfter med at slå med le og støbe sit eget lys. Så børnene kan få sig en sjov dag med gamle lege, og alle kan prøve lykken i en omgang hønsebingo. Det plejer at være ganske underholdende!” fortæller Maja Kvamm, der arbejder på Lejre Museum.

Gl. Kongsgaard er en fæstegård fra 1700-tallet, der ligger i hjertet af Gl. Lejre. Gårdens frivillige havehold, der hele sommeren holder gården åben med salg af kaffe og kage, vil vise rundt i den gamle gård med de smukke møbler og fortælle om den historiske have, som står med originale planter fra 1800-tallet. Hele dagen akkompagneres af lystig spillemandsmusik og et par gange vil et historisk teaterstykke udspille sig på gårdspladsen.

Lejre Museumsforening står for salg af sandwich, mens Gl. Kongsgårds frivillige sælger lækre kager og kaffe med på-tår.

Tag en dag ud af kalenderen og kom til en hyggelig sommerdag i Gl. Lejre.

”Vi glæder os alle sammen til at tage imod nye som gamle gæster til årets hyggelige sæsonåbning, og vi håber at gæsterne har lyst til at komme igen henover sommeren”, fortæller Else Kristiansen og Vivian Møller, der begge er medlemmer af det frivillige havehold.

Gl. Kongsgaard holder i sommersæsonen åbent torsdage og søndage kl. 13-16 i juni, juli og august med gratis adgang til det smukke stuehus og salg af kaffe og kage.

Tid, pris og sted

4. juni 2023, kl. 11:00-16:00

Gratis

Gl. Kongsgård, Orehøjvej 12, 4320 Lejre

OBS. Vær opmærksom på, at renoveringen af broen over Holbækmotorvejen (dvs. på Orehøjvej ved Gevninge) kan have betydning for din rute til Gl. Kongsgaard.

Vild med sagnkonger, vikinger og jernalderarkæologi? Skal du være med til at få Lejre tilbage i danmarkshistorien?
Så skal du tilmelde dig Lejre Museums nyhedsbrev, hvor du månedligt vil modtage artikler, nyheder og spændende historier.

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER FRA LEJRE MUSEUM

Grundlovsdag på Lejre Museum

Grundlovsdag på Lejre Museum

På Grundlovsdag den 5. juni inviterer Roskilde Museum til hyggeligt samvær og fællessang, hvor vi med historiefortællinger og nærværet til Roskilde by omfavner grundloven gennem tale fra ROMUs direktør Morten Thomsen Højsgaard og musik akkompagneret af Line Rosenlund.

læs mere
LÆR LEJRE AT KENDE PÅ HISTORISKE SOMMERVANDRETURE

LÆR LEJRE AT KENDE PÅ HISTORISKE SOMMERVANDRETURE

Ved du, hvor Harald Hildetand eftersigende er begravet? Eller kender du historien om gudinden Nerthus i Herthadalen? Lejreområdets naturskønne landskab er sprængfyldt med fascinerende historier – og hele sommeren kan du høre nogen af dem, når Lejre Museum i samarbejde med Lejre Museumsforening, Lejre Historiske forening og lokale lodsejere inviterer på gratis historiske vandreture i lejreområdet.

læs mere
[{ _i=”0″ _address=”4.0.0.0″ /]


post-49

Arkæologi

ROMU har det arkæologiske ansvar for Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. Det betyder, at vi indenfor ansvarsområdets grænser samarbejder med planmyndigheder, entreprenører og store såvel som små bygherrer om at sikre de arkæologiske interesser, som kan blive berørt

post-49

Vores viden

I ROMUs dækningsområde Roskilde, Frederikssund og Lejre Kommune har vi en lang række enestående spor fra vores fortid af national og international betydning. Eksempelvis kongehaller og skibsætning i Lejre, den underjordiske kirkeruin Skt. Laurentius i Roskilde samt enestående spor og unikke fund fra livet omkring Roskilde Fjord fra oldtid, middelalder og nutid.